Skip to main content
Opettajaportaali

16/17 VRC-kenttä
VRC 2016-2017 Crossover Field

Robotin ominaisuudet

Vuosien 2016 - 2017 VEX Robotics Competition -peli Crossover vaati pelaajia asettamaan värilliset kuusiopallonsa pisteytysalueilleen. Yhteensä kuusipalloja oli 28: 14 kutakin väriä (sininen ja oranssi) per joukkue. Pisteitä ansaittiin asettamalla joukkueen oikeanvärinen kuusiopallo maalialueelleen.

Vaikka Vision Sensorin käyttö VEX IQ Robotics Competitionissa vuosina 2016-2017 oli laitonta, voit kuvitella, että kilpailujoukkueet olisivat voineet hyötyä Vision Sensorin käyttämisestä joukkuekohtaisen värillisen Hexballin havaitsemiseen. Robotin olisi helpompi poimia oikeanvärinen Hexball autonomisena aikana, jos robotti olisi ohjelmoitu liikkumaan kohti tiettyä värillistä esinettä ja tarttumaan siihen. Jos robotti valitsee autonomisen jakson aikana väärän värisen Hexballin, on mahdollista, että robotti ei saa yhtä monta pistettä.

Samoin Driving Skills Challenge -haasteessa joukkueiden voi olla vaikeaa asettaa robotti manuaalisesti riviin tarpeeksi asettaakseen Hexballin maaliin. Vision Sensoria voitaisiin käyttää robotin kohdistamiseen tarkemmin.

Kaiken kaikkiaan Vision Sensor olisi auttanut taitavia tiimejä ohjelmoimaan robottia käyttämään Vision Sensoria havaitsemaan kuusipalloja ja kohdistamaan robotti kunnolla kuusipallojen sijoittamiseksi maaliin.

Opettajavihjeet -kuvake Opettajan vinkkejä

Kerro opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita kilpailemaan VEX IQ Robotics Competitions -kilpailuissa, että on edelleen laitonta käyttää näköantureita VEX IQ Robotics Competitions -kilpailuissa. Lopulta kielto voidaan purkaa. VEX EDR Robotics Competitions sallii ne jo, mutta VEX IQ -divisioona ei vielä. Tarkista VEX IQ Challengen pelioppaasta jokaisen kauden alussa, onko Vision Sensorin käyttö laillista. Jos/kun se tulee lailliseksi, tiimit voivat pohtia tapoja, joilla Vision Sensor voi auttaa haasteen suorittamisessa.

Laajenna oppimiskuvaketta Laajenna oppimistasi

Laajenna tätä toimintaa pyytämällä oppilaitasi suunnittelemaan ja hahmottelemaan projekti, jonka avulla he voivat havaita sinisiä ja oransseja esineitä, joita he voisivat mahdollisesti käyttää tässä kilpailupelissä!
Pyydä oppilaitasi tekemään seuraavat:

  • Avaa Detecting Objects -esimerkkiprojekti.
    havaita esineitä

  • Määritä Vision Sensor tunnistamaan oranssit kohteet. Jos tarvitset apua uuden objektin määrittämisessä, napsauta tästä tai katso Vision Sensorin määrittäminen -opastusvideo.
    opetusohjelmia

  • Lataa ja suorita projekti nähdäksesi, pystyykö robotti havaitsemaan sinisiä ja oransseja esineitä. Katso ohjeita Lataa ja suorita projekti -opetusvideo.

  • Jos aika sallii, aseta pelikenttä, joka on samanlainen kuin Crossover-kenttä. Harjoittele Detecting Objects -projektin käyttöä ja muokkaamista saadaksesi pisteitä!