Skip to main content
Docentenportaal

Nu de build is voltooid, onderzoekt u wat het kan doen. Beantwoord deze vragen vervolgens in uw engineeringnotitieboekje.

  1. Hoe denkt u dat de Autopilot kan worden gebruikt als meetinstrument?

  2. Als u geen liniaal had om te meten hoe ver de Autopilot-robot bewoog, welk VEX-stuk zou u dan als meetlat gebruiken? Waarom?

  3. Kijkend naar de Autopilot-robot, hoeveel onderdelen denk je dat je hebt gebruikt om hem te bouwen? Noteer uw inschatting en waarom u dat getal heeft gekozen in uw technische notitieboekje.

Leraar Toolbox-pictogram Docententoolbox - Antwoorden

  1. De antwoorden kunnen variëren, maar kunnen bijvoorbeeld zijn dat u wilt dat de stuurautomaat naar een specifiek punt beweegt en vervolgens meet hoe ver deze is gegaan, of u kunt hem 'vertellen' (programmeren) om een ​​bepaalde afstand af te leggen.

  2. Studenten kunnen ervoor kiezen om elk VEX-stuk als meetinstrument te gebruiken, met een aantal rechtvaardigingen. Leerlingen kunnen een kort stuk kiezen vanwege de nauwkeurigheid, of een lang stuk om gemakkelijk lange afstanden te kunnen meten. Sommige leerlingen merken misschien op dat de grijze balken goed zouden zijn, omdat je de gaten ook zou kunnen gebruiken om gedeeltelijke afstanden te meten.

  3. De leerlingen konden elk getal beantwoorden om te raden. Er zitten 154 stukjes in de Autopilot-robot en leerlingen kunnen afhankelijk van hun redenering meer of minder stukjes raden. Voor een aanvullende oefening over schattingen, zie Extend Your Learning hieronder.

Breid uw leerpictogram uit Breid uw leerproces uit - Schatting

Schatten is een belangrijke vaardigheid voor studenten om te oefenen. Werk klassikaal de volgende activiteit uit met behulp van de derde verkenningsvraag.

  • Vraag de leerlingen om hun schattingen te geven over hoeveel stukken er in de Autopilot-robot zitten, en schrijf ze op het bord.

  • Rangschik de schattingen van klein naar groot. Vraag de leerlingen om aan te geven waar hun gok zich binnen de set bevindt.

  • Vraag de leerlingen hoe ze op hun gok zijn gekomen. De leerlingen zullen reageren met verschillende antwoorden.

  • Laat de leerlingen nadenken over hoe ze systematisch het aantal stukken kunnen schatten. Dit kan het volgende omvatten:

    • Het identificeren van het aantal stappen en het schatten van een gemiddeld aantal onderdelen per stap. Dit zou vermenigvuldiging vereisen om de uiteindelijke schatting te vinden.

    • Het type onderdelen opsommen en schatten hoeveel stuks er van elk onderdeel waren. Dit zou een aanvulling vergen.

    • Leerlingen konden hun eigen ideeën toevoegen over hoe ze systematisch konden schatten.

  • Geef leerlingen de tijd om hun schattingen te herzien en vraag ze deze in hun technische notitieboekjes op te schrijven.

  • Vraag de leerlingen om hun nieuwe schattingen te delen en zet ze nogmaals op het bord.

  • Onthul het exacte aantal onderdelen en kijk wie er dicht bij het werkelijke aantal zat.