Skip to main content
Docentenportaal

16/17 VRC-veld
VRC Crossoverveld 2016-2017

Robotmogelijkheden

In het VEX Robotics Competition-spel Crossover uit 2016 - 2017 moesten spelers hun gekleurde Hexballs in hun scorezones plaatsen. Er waren in totaal 28 Hexballs: 14 van elke kleur (blauw en oranje) per team. Er werden punten verdiend door de correct gekleurde Hexball van het team in hun doelzone te plaatsen.

Hoewel het illegaal was om een ​​Vision Sensor te gebruiken in een VEX IQ Robotics Competitie in 2016-2017, kun je je voorstellen dat competitieteams baat hadden kunnen hebben bij het gebruik van de Vision Sensor om de teamspecifiek gekleurde Hexball te detecteren. Het zou voor de robot gemakkelijker zijn om de correct gekleurde Hexball op te pakken tijdens de autonome periode als de robot geprogrammeerd was om naar een bepaald gekleurd object te bewegen en deze te grijpen. Als de robot tijdens de autonome periode de verkeerd gekleurde Hexball selecteert, bestaat de mogelijkheid dat de robot niet zoveel punten scoort.

Op dezelfde manier kan het voor teams bij de Driving Skills Challenge moeilijk zijn om de robot handmatig voldoende op te stellen om de Hexball in het doel te plaatsen. De Vision Sensor zou gebruikt kunnen worden om de robot nauwkeuriger uit te lijnen.

Over het geheel genomen zou de Vision Sensor ervaren teams enorm hebben geholpen om de robot te programmeren om de Vision Sensor te gebruiken om Hexballs te detecteren en de robot op de juiste manier uit te lijnen om de Hexballs in de doelen te plaatsen.

Icoon voor tips voor docenten Tips voor docenten

Adviseer studenten die geïnteresseerd zijn in deelname aan VEX IQ Robotics Competities dat het illegaal blijft om Vision Sensors te gebruiken voor VEX IQ Robotics Competities. Uiteindelijk kan het verbod worden opgeheven. VEX EDR Robotics Competitions staan ​​ze al toe, maar de VEX IQ-divisie nog niet. Controleer aan het begin van elk seizoen de spelhandleiding van de VEX IQ Challenge om te bepalen of de Vision Sensor legaal te gebruiken is. Als/wanneer het legaal wordt, kunnen teams brainstormen over manieren waarop de Vision Sensor kan helpen bij het voltooien van de uitdaging.

Breid uw leerpictogram uit Breid uw leerproces uit

Om deze activiteit uit te breiden, vraagt ​​u uw leerlingen een project te ontwerpen en uit te tekenen waarmee ze blauwe en oranje objecten kunnen detecteren die ze mogelijk voor dit competitiespel kunnen gebruiken!
Vraag je leerlingen om het volgende te doen:

  • Open het voorbeeldproject Objecten detecteren.
    objecten detecteren

  • Configureer de Vision Sensor om oranje objecten te detecteren. Voor hulp bij het configureren van een nieuw object klikt u op hier of bekijkt u de instructievideo Configuring the Vision Sensor.
    bijlessen

  • Download en voer het project uit om te observeren of de robot blauwe en oranje objecten kan detecteren. Voor hulp kunt u de instructievideo Een project downloaden en uitvoeren bekijken.

  • Als de tijd het toelaat, stel dan een speelveld in dat lijkt op het Crossover-veld. Oefen met het gebruiken en wijzigen van het project Detecting Objects om punten te scoren!