Skip to main content

STEM-laboratoria
Grijper

Docentenportaal

VEX Robotics biedt ondersteuningsdocumentatie, meestal in de vorm van "How to"-artikelen om nieuwe gebruikers te helpen snel aan de slag te gaan en om meer ervaren gebruikers te helpen tijdige en antwoorden op hun vragen te vinden. De artikelen zijn vooral nuttig bij het uitvoeren van STEM Labs. Als u niet zeker weet hoe u iets moet doen, heeft de VEX-bibliotheek waarschijnlijk een artikel dat u daarbij kan helpen.

De link naar de IQ-sectie van de VEX-bibliotheek is help.vex.com.

Klik op de landingspagina op de grote VEX IQ-knop om alleen dat gedeelte van de VEX-bibliotheek te zien.

Via de zoekbalk kunt u specifieke artikelen uit de gehele database vinden.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat jij of een leerling vragen heeft over het opladen, installeren of andere informatie met betrekking tot batterijen. Om alle artikelen met betrekking tot VEX IQ-batterijen te zoeken, gebruikt de zoektermen "IQ-batterij -V5." Deze zoekopdracht retourneert elk artikel met betrekking tot de VEX IQ-robot- of controllerbatterijen en sluit elke term met betrekking tot IQ uit.

Er worden voortdurend artikelen aan de database toegevoegd. Onderwerpen variëren van het installeren van hardware tot het installeren van programmeersoftware, en van het navigeren door de VEX IQ Robot Brain tot het lezen van indicatielampjes. Er zijn ook artikelen over probleemoplossing, variërend van het oplossen van weergegeven foutmeldingen tot het oplossen van problemen met VEX Smart Motors.

Links naar VEX Bibliotheek-artikelen zijn ook opgenomen in de tekst van dit STEM Lab. Als de lezer bijvoorbeeld wordt gevraagd om "Het project te downloaden en uit te voeren", in VEXcode IQ, is de eerste keer dat het woord "Download" wordt geschreven, waarschijnlijk gekoppeld aan het VEX-bibliotheekartikel "Hoe u een project kunt downloaden en uitvoeren in VEXcode IQ."

De beste tijden om de VEX-bibliotheek te gebruiken zijn wanneer:

  • Je plant een STEM Lab of bereidt een leeromgeving voor.
  • Studenten onderzoeken en lossen zelfstandig hun eigen problemen met betrekking tot hardware, software of programmeren op.
  • Jij en je leerlingen lossen samen problemen op.