Skip to main content

STEM-laboratoria
Momentum Alley Student

De VEX V5 Speedbot is bedoeld om u zo snel mogelijk comfortabel te laten werken met het systeem. Nu de build is voltooid, onderzoekt u wat het kan doen. Beantwoord deze vragen vervolgens in uw engineeringnotitieboekje.

  1. Hoe kan deze robotconstructie in sommige scenario’s voordeliger zijn dan een grotere en complexere constructie?

  2. Als deze robot de taak zou hebben een bal naar voren te duwen, vergelijkbaar met een basketbal- of bowlingbal, welke kenmerken van de robotconstructie zouden dan belangrijk zijn? Met welke kenmerken van de bal moet rekening worden gehouden?

  3. Als u de opdracht zou krijgen een nieuwe versie van deze build te ontwerpen, wat zou u dan toevoegen aan of verwijderen uit de build om de mogelijkheid om objecten te duwen te verbeteren? Leg uit met details en schetsen.

Leraar Toolbox-pictogram Gereedschapskist voor docenten

  1. De antwoorden kunnen variëren, maar kunnen ook voorbeelden omvatten zoals het voordeel van de kleine omvang. Het heeft de mogelijkheid om onder objecten te reizen die een grotere constructie niet kan. De Speedbot is mogelijk ook sneller vergeleken met een groter en zwaarder exemplaar.

  2. Mogelijke antwoorden zijn stabiliteit, balans, kracht of snelheid. Er moet rekening worden gehouden met kenmerken van de bal, zoals de grootte en het gewicht.

  3. De antwoorden kunnen variëren, maar kunnen bestaan ​​uit het verwijderen van onderdelen voor snelheid of het toevoegen van onderdelen om meer controle te hebben over het duwen van objecten, vergelijkbaar met een bulldozer. Als leerlingen het moeilijk hebben, is een andere manier om deze vraag te stellen: "Welke onderdelen kunnen aan de robot worden toegevoegd of ervan worden verwijderd?"