Skip to main content

SZÁRMAZIK Labs
Momentum Alley Diák

A VEX V5 Speedbot célja, hogy a lehető leggyorsabban kényelmesen dolgozhasson a rendszerrel. Most, hogy az összeállítás befejeződött, fedezze fel, és nézze meg, mire képes. Ezután válaszoljon ezekre a kérdésekre a mérnöki jegyzetfüzetében.

  1. Hogyan lehet ez a robotépítés előnyösebb bizonyos forgatókönyvekben, mint egy nagyobb és összetettebb felépítés?

  2. Ha ennek a robotnak az lenne a feladata, hogy egy labdát előre toljon, nagyon hasonló egy kosárlabdához vagy tekelabdához, akkor a robot felépítésének mely jellemzői lennének fontosak? A labda milyen tulajdonságait kell figyelembe venni?

  3. Ha azt a feladatot kapná, hogy megtervezze ennek a buildnek egy új verzióját, mit adna hozzá vagy távolítana el a buildből, hogy javítsa annak képességét az objektumok tolására? Magyarázza el részletekkel és vázlatokkal.

Tanári eszköztár ikonra Tanári eszköztár

  1. A válaszok eltérőek lehetnek, de olyan eseteket is tartalmazhatnak, mint például a kis méret előnyei. Képes olyan tárgyak alatt utazni, amelyeket egy nagyobb építmény nem tud. A Speedbot gyorsabb is lehet egy nagyobb és nehezebb felépítéshez képest.

  2. A lehetséges válaszok közé tartozik a stabilitás, az egyensúly, az erő vagy a sebesség. Figyelembe kell venni a labda jellemzőit, például méretét és súlyát.

  3. A válaszok eltérőek lehetnek, de magukban foglalhatják az alkatrészek eltávolítását a sebesség érdekében, vagy alkatrészek hozzáadását, hogy jobban irányíthassák a toló tárgyakat – hasonlóan egy buldózerhez. Ha a tanulók küszködnek, egy másik módja ennek a kérdésnek: "Milyen alkatrészeket lehet hozzáadni vagy levenni a robotról?"