Skip to main content

Kocka gyűjtő
6. lecke: Következtetés

Karrierkapcsolatok

A következő karrierek olyan készségeket és fogalmakat használnak, amelyeket ebben az egységben gyakorolt. Válasszon egyet ezek közül a pályák közül, és végezzen el egy tevékenységet a választási testületből.

Távvezérelt jármű (ROV) pilóta

A ROV egy búvárhajó, amelyet különféle iparágakban használnak, a kereséstől és mentéstől, az olajon és gázon át a tudományos feltárásig. A ROV-pilóták távolról navigálnak a vízi járműben, és csapatokkal közösen meghatározzák a célpontok helyét és teljesítik a küldetés céljait. A ROV-pilóták az építőmérnöki területeken, a védelmi iparban, a környezettudományokban, a tengeri régészetben, az olaj- és gáziparban, az akadémiai tudományos törekvésekben és egyebekben dolgozhatnak. ROV-pilótaként például adatgyűjtést végezhet az invazív fajok figyelemmel kísérésére a tudományos törekvések érdekében.

A ROV-pilótáknak sokoldalúnak kell lenniük, mert az egyes küldetések céljai és környezeti feltételei eltérőek. A ROV-pilótáknak alkalmazkodniuk kell az olyan dolgokhoz, mint a víz hőmérséklete, sűrűsége és sótartalma, ezért folyamatosan felül kell vizsgálniuk és finomítaniuk kell távvezetési stratégiájukat, amely magában foglalja az autonóm és a vezető által irányított viselkedést is. Mint egy ROV-pilóta, ebben az egységben egy csapattal dolgozott stratégiák kidolgozásán és kihívási célok megvalósításán. Sokoldalúnak kellett lennie, amikor különböző stratégiákat dolgozott ki a vezető irányítása és az autonóm vezetés érdekében, beleértve a Controller használatának testreszabását is, hogy hatékonyabb vezető legyen a Cube Collector versenyben és tevékenységekben.

Egy ROV víz alatti képe

Tesztmérnök – Autonóm járművek

Az autonóm járművek tesztelő mérnöke tesztelési eljárásokat tervez és hajt végre, valamint tesztelési tevékenységeket végez autonóm járműveken laboratóriumi környezetben és közúti járműkörnyezetben. A tesztmérnökök mérnökökből, technikusokból és ügyfelekből álló csapatokkal dolgoznak együtt, hogy teszteljék és felügyeljék a nagymértékben automatizált járművek működését, beleértve az önvezető autókat, a víz alatti kereső- és mentőrobotokat, valamint a szántóföldi munkát végző autonóm mezőgazdasági robotokat. A tesztelő mérnökök eszközöket és folyamatokat fejlesztenek ki a teszteléshez, és dokumentálják folyamatuk minden fázisát, hogy csapatuk megalapozott döntéseket hozhasson az autonóm járművek képességeinek fejlesztése során.

Tesztmérnökként Ön is egy csapattal dolgozott, hogy megismételje és finomítsa játékstratégiáját, amely magában foglalja az autonóm mozgást. Tesztelte és iterálta a kódot, hogy javítsa robotja azon képességét, hogy teljesítse a kihívásokat  Cube Collectorban. Megfigyeléseit és teszteredményeit a mérnöki jegyzetfüzetben dokumentálva elemezhette az adatokat, hogy megalapozott döntéseket hozhasson robotja teljesítményének javítása során. A tesztmérnökökhöz hasonlóan Ön is adatokat gyűjtött és elemezhetett, hogy javítsa robotja teljesítményét az önálló vezetés érdekében.

egy számítógépen dolgozó tesztmérnök képe

Találhat más olyan karriert, amely készségeket és nagy ötleteket használ ebből az egységből?

Beszéljen tanárával, hogy megtudja, el tud-e végezni egy választási testületi tevékenységet a választott pályán.

Válasszon egy tevékenységet

Miután kiválasztotta az Önt leginkább érdeklő pályát, válasszon egyet az alábbi tevékenységek közül, hogy jobban megértse.

Közösségi média történet

Hozz létre egy közösségi média történetet választott karrieredről. Lerajzolhatja, vagy használhat egy online sablont. Adj hozzá 5 képet és feliratot, amelyeket egy ilyen karrierrel rendelkező személy megosztana egy átlagos munkanapja során.

3-2-1 Összefoglalás

Olvasson el egy cikket a választott pályájáról, és írjon hozzá egy 3-2-1-es összefoglalót úgy, hogy rögzítsen három dolgot, amit az olvasás során tanult, két olyan dolgot, amelyet érdekesnek talált, és szeretne többet megtudni, valamint egy kérdés, amely még mindig fennáll.

Bontsa ki karrierjét!

Tegyen úgy, mintha Ön a választott pálya szakértője, és kapott egy doboz 3 fontos eszközt a munkájához. Készíts egy kicsomagoló videót a dobozban lévő eszközökről, magyarázd el mindegyik jelentőségét, és miért van rá szükség a karrieredhez. Légy kreatív a doboz külsejével és az eszközök elkészítésével. Képzeld el, hogy közönséged semmit sem tud a karrieredről, és ezt feltétlenül magyarázd el egyértelműen a videód elején! 

 

Podcast Reflection

Keressen és hallgasson meg egy podcastot, amely kapcsolódik a kiválasztott területhez. Írj egy elmélkedést a podcastról, beleértve, hogy mit tanultál a karrierről, milyen ötleteket adott, kérdéseket, amelyeket felvetett neked, vagy más kapcsolódó gondolatokat. Oszd meg egy barátoddal.

Szakmai profil

Képzelje el, hogy Ön egy szakember a választott pályán, és kutasson, hogy többet megtudjon az adott pályához szükséges végzettségről és képesítésekről.  Hozzon létre egy képzeletbeli online professzionális közösségimédia-profilt, például a hálózatépítéshez és az álláskereséshez használt profilokat. Tüntesse fel beosztását, cégét, ahol dolgozik, több éves tapasztalatát, diplomáját és legalább 4 készségét vagy erősségét, amelyet a munkához hoz.

 

Legmagasabb kitüntetések

Mi a legmagasabb kitüntetés, amelyet valakinek adnak a választott pályán? Kutasson, hogy megtudja, mi a díj(ok), majd olvasson valakiről, aki elnyerte ezt a díjat.  Írjon egy életrajzi bekezdést ezzel az információval. 

Miután befejezte a választási tábla tevékenységét, lépjen kapcsolatba tanárával.


Válassza Következő > lehetőséget, hogy felkészüljön az egységről szóló beszámolóra.