Skip to main content

Carrièreverbindingen

Bij de volgende carrières worden vaardigheden en concepten gebruikt die je in deze unit hebt geoefend. Kies een van deze carrières en voltooi een activiteit van het Keuzebord.

Op afstand bediende voertuigen (ROV) piloot

De ROV is een onderwatervaartuig dat in verschillende industrieën wordt gebruikt, van opsporing en berging, tot olie en gas, tot wetenschappelijke verkenning. ROV-piloten navigeren op afstand door het vaartuig en werken met teams om de locatie van doelen te trianguleren en missiedoelen te bereiken. ROV-piloten kunnen werken op het gebied van de civiele techniek, de defensie-industrie, milieuwetenschappen, mariene archeologie, olie- en gasindustrie, academische wetenschappelijke inspanningen en meer. Als ROV-piloot kun je bijvoorbeeld gegevens verzamelen om invasieve soorten te monitoren voor wetenschappelijke doeleinden.

ROV-piloten moeten veelzijdig zijn omdat de doelen en omgevingsomstandigheden voor elke missie anders zijn. ROV-piloten moeten zich aanpassen aan zaken als watertemperatuur, dichtheid en zoutgehalte, waardoor ze voortdurend hun strategie voor rijden op afstand moeten herzien en verfijnen, die zowel autonoom als door de bestuurder gecontroleerd gedrag omvat. Net als een ROV-piloot werkte je in deze eenheid met een team om strategieën te ontwikkelen en uitdagingsdoelen te bereiken. Je moest veelzijdig zijn bij het bedenken van verschillende strategieën voor bestuurderscontrole en autonoom rijden, waaronder het aanpassen van de manier waarop je de controller gebruikte om ​​effectievere bestuurder te zijn in de Cube Collector-competitie en -activiteiten.

Afbeelding van een ROV onder water

Testingenieur - autonome voertuigen

Een testingenieur voor autonome voertuigen ontwerpt en implementeert testprocedures en voert testactiviteiten uit op autonome voertuigen in een laboratoriumomgeving en in voertuigomgevingen op de weg. Testingenieurs werken samen met teams van ingenieurs, technici en klanten om de werking van sterk geautomatiseerde voertuigen te testen en te monitoren, waaronder zelfrijdende auto's, onderwaterzoek- en reddingsrobots en autonome landbouwrobots die veldwerk uitvoeren. Testingenieurs ontwikkelen tools en processen voor testen en documenteren elke fase van hun proces, zodat hun team weloverwogen beslissingen kan nemen bij het ontwikkelen van de mogelijkheden voor autonome voertuigen.

Net als een testingenieur werkte je met een team om je spelstrategie, inclusief autonome bewegingen, te herhalen en te verfijnen. Je hebt je code getest en herhaald om het vermogen van je robot om uitdagingen in  Cube Collector te voltooien te verbeteren. Door uw observaties en testresultaten in uw technische notitieboekje te documenteren, kon u de gegevens analyseren om weloverwogen beslissingen te nemen terwijl u de prestaties van uw robot verbeterde. Net als Test Engineers verzamelde en analyseerde je gegevens om de prestaties van je robot te verbeteren om autonoom te rijden.

afbeelding van een testingenieur die op een computer werkt

Kun jij een andere carrière vinden waarin de vaardigheden en grote ideeën van deze eenheid worden gebruikt?

Praat met je leraar om te zien of je een keuzebordactiviteit voor de door jou gekozen carrière kunt voltooien.

Kies een activiteit

Nadat u de carrière heeft gekozen die u het meest interesseert, kiest u een van de activiteiten uit hieronder om uw inzicht te verdiepen.

Social media-verhaal

Creëer een social media-verhaal over de door jou gekozen carrière. U kunt het tekenen of een online sjabloon gebruiken. Voeg vijf afbeeldingen en bijschriften toe die iemand met die carrière zou delen tijdens een normale werkdag.

3-2-1 Samenvatting

Lees een artikel over de door u gekozen carrière en schrijf er een 3-2-1-samenvatting voor door drie dingen op te schrijven die u tijdens het lezen hebt geleerd, twee dingen die u interessant vond en waar u meer over zou willen weten, en één vraag die u nog heeft.

Pak je carrière uit!

Stel je voor dat je een expert bent in de door jou gekozen carrière en dat je een doos met 3 belangrijke hulpmiddelen voor je werk hebt ontvangen. Maak een unboxing-video over de tools in de doos, waarin je de betekenis ervan uitlegt en waarom dit nodig is voor je carrière. Wees creatief met de buitenkant van de doos en het maken van de gereedschappen. Stel je voor dat je publiek niets weet over je carrière, en zorg ervoor dat je dit aan het begin van je video duidelijk uitlegt! 

 

Podcastreflectie

Zoek en luister naar een podcast die betrekking heeft op het door u gekozen vakgebied. Schrijf een reflectie op de podcast, inclusief wat je hebt geleerd over de carrière, de ideeën die het je heeft gegeven, de vragen die het voor je opriep, of andere gerelateerde gedachten. Deel het met een vriend.

Professioneel profiel

Stel je voor dat je een professional bent in de carrière die je hebt gekozen, en doe onderzoek om meer te weten te komen over de soorten onderwijs en kwalificaties die nodig zijn voor die carrière.  Creëer een denkbeeldig online professioneel sociale-mediaprofiel, zoals het profiel dat wordt gebruikt voor netwerken en zoeken naar werk. Vermeld uw functietitel, het bedrijf waarvoor u werkt, uw jarenlange ervaring, diploma(s) en ten minste vier vaardigheden of sterke punten die u naar de baan brengt.

 

Hoogste onderscheidingen

Wat is de hoogste eer die iemand krijgt in de door jou gekozen carrière? Onderzoek om erachter te komen wat de onderscheiding(en) zijn en lees vervolgens over iemand die die onderscheiding heeft behaald. Ontdek vijf stukjes informatie over die persoon, zoals wat zijn belangrijkste prestaties zijn, wie hem heeft begeleid, wat voor soort uitdagingen hij heeft moeten overwinnen, wat zijn opleidingsachtergrond is en welke andere doelen hij heeft. Schrijf een biografische paragraaf met deze informatie. 

Zodra je je keuzebordactiviteit hebt voltooid, neem je contact op met je docent.


Selecteer Volgende > om u voor te bereiden op een debriefing over deze eenheid.