Skip to main content

Kuution keräilijä
Oppitunti 6: Johtopäätös

Urayhteydet

Seuraavat urat käyttävät taitoja ja käsitteitä, joita harjoittelit tässä yksikössä. Valitse yksi näistä ammateista ja suorita tehtävä valintalautakunnasta.

Kauko-ohjattavan ajoneuvon (ROV) pilotti

ROV on upotettava alus, jota käytetään eri teollisuudenaloilla etsinnästä ja pelastuksesta öljyyn ja kaasuun tieteelliseen etsintään. ROV-lentäjät navigoivat veneessä etänä ja työskentelevät ryhmien kanssa kolmioidakseen kohteiden sijainnin ja saavuttaakseen tehtävän tavoitteet. ROV-lentäjät voivat työskennellä maa- ja vesirakentamisen aloilla, puolustusteollisuudessa, ympäristötieteissä, meriarkeologiassa, öljy- ja kaasuteollisuudessa, akateemisissa tieteellisissä toimissa ja muilla aloilla. ROV-pilottina voit esimerkiksi kerätä tietoja invasiivisten lajien seuraamiseksi tieteellisten pyrkimysten vuoksi.

ROV-lentäjien on oltava monipuolisia, koska kunkin tehtävän tavoitteet ja ympäristöolosuhteet ovat erilaiset. ROV-lentäjien on sopeuduttava esimerkiksi veden lämpötilaan, tiheyteen ja suolapitoisuuteen, mikä edellyttää heidän jatkuvasti tarkistavan ja parantavan etäajostrategiaansa, joka sisältää sekä autonomisen että kuljettajan ohjaaman käyttäytymisen. Kuten ROV-pilotti, tässä yksikössä työskentelit tiimin kanssa strategioiden kehittämiseksi ja haastetavoitteiden saavuttamiseksi. Sinun piti olla monipuolinen, kun loit erilaisia ​​strategioita kuljettajan hallintaan ja autonomiseen ajamiseen, mukaan lukien Controllerin käyttötavan mukauttaminen, jotta voit olla tehokkaampi kuljettaja Cube Collector -kilpailussa ja -toiminnoissa.

Kuva ROV:sta veden alla

Testi-insinööri - Autonomiset ajoneuvot

Itseohjautuvien ajoneuvojen testausinsinööri suunnittelee ja toteuttaa testausmenettelyjä ja suorittaa testaustoimia autonomisille ajoneuvoille laboratorioympäristössä ja tiellä olevissa ajoneuvoympäristöissä. Testausinsinöörit työskentelevät insinöörien, teknikkojen ja asiakkaiden ryhmien kanssa testatakseen ja valvoakseen pitkälle automatisoitujen ajoneuvojen toimintaa, mukaan lukien itseohjautuvat autot, vedenalaiset etsintä- ja pelastusrobotit sekä kenttätöitä suorittavat autonomiset maatalousrobotit. Testausinsinöörit kehittävät työkaluja ja prosesseja testausta varten ja dokumentoivat prosessinsa jokaisen vaiheen, jotta heidän tiiminsä voi tehdä tietoisia päätöksiä kehittäessään itseohjautuvien ajoneuvojen ominaisuuksia.

Testi-insinöörin tavoin työskentelit tiimin kanssa, jonka avulla voit iteroida ja parantaa pelistrategiaasi, johon sisältyi autonominen liike. Testasit ja toistit koodiasi parantaaksesi robottisi kykyä suorittaa haasteita  Cube Collectorissa. Dokumentoimalla havaintosi ja testitulokset suunnittelumuistikirjaasi pystyit analysoimaan tiedot tehdäksesi tietoisia päätöksiä, kun paransit robottisi suorituskykyä. Testi-insinöörien tapaan keräsit ja analysoit tietoja parantaaksesi robottisi suorituskykyä itsenäiseen ajamiseen.

kuva tietokoneella työskentelevästä testiinsinööristä

Löydätkö tästä yksiköstä toisen uran, jossa käytetään taitoja ja suuria ideoita?

Keskustele opettajasi kanssa nähdäksesi, voitko suorittaa valintalautakunnan tehtävän valitsemallasi uralla.

Valitse toiminto

Kun olet valinnut sinua eniten kiinnostavan ammatin, voit syventää ymmärrystäsi valitsemalla jokin seuraavista toiminnoista sta.

Sosiaalisen median tarina

Luo sosiaalisen median tarina valitsemallasi uralla. Voit piirtää sen tai käyttää online-mallia. Sisällytä 5 kuvaa ja kuvatekstiä, jotka kyseisellä alalla työskentelevä henkilö jakaisi tyypillisen työpäivän aikana.

3-2-1 Yhteenveto

Lue artikkeli valitsemastasi urasta ja kirjoita siitä 3-2-1 yhteenveto kirjaamalla kolme asiaa, jotka olet oppinut lukemastasi, kaksi asiaa, jotka pidit mielenkiintoista ja joista haluaisit oppia lisää, sekä yksi kysymys, joka sinulla on vielä.

Avaa urasi!

Teeskentele olevasi valitsemasi uran asiantuntija ja olet saanut laatikon, jossa on kolme tärkeää työkalua työhösi. Tee laatikossa olevista työkaluista purkuvideo, jossa kerrot jokaisen merkityksen ja miksi se on tarpeen urallesi. Ole luova laatikon ulkopuolella ja työkalujen valmistamisessa. Kuvittele, että yleisösi ei tiedä urastasi mitään, ja muista selittää se selkeästi videosi alussa! 

 

Podcastin heijastus

Etsi ja kuuntele podcastia, joka liittyy valitsemaasi alaan. Kirjoita podcastista pohdiskelu, mukaan lukien mitä opit urasta, sen antamista ideoista, kysymyksiä, joita se herätti sinulle, tai muita aiheeseen liittyviä ajatuksia. Jaa se ystävällesi.

Ammattimainen profiili

Kuvittele, että olet valitsemasi uran ammattilainen, ja tutki, millaista koulutusta ja pätevyyttä tarvitaan kyseiselle uralle.  Luo kuvitteellinen online-ammattimainen sosiaalisen median profiili, kuten verkostoitumiseen ja työnhakuun. Liitä mukaan työnimikkeesi, yritys, jossa työskentelet, vuosien kokemuksesi, tutkinto(t) ja vähintään 4 taitoa tai vahvuutta, jotka tuot työhön.

 

Korkeimmat kunnianosoitukset

Mikä on korkein kunnianosoitus jollekulle valitsemallasi uralla? Tutki, mitä palkinto(t) ovat, ja lue sitten henkilöstä, joka on saavuttanut kyseisen palkinnon.  Kirjoita elämäkerrallinen kappale näillä tiedoilla. 

Kun olet suorittanut valintataulutoiminnon, ota yhteyttä opettajaasi.


Valitse Seuraava > valmistautuaksesi tähän yksikköön liittyvään selvitykseen.