Skip to main content

Robot Soccer
Oppitunti 3: Robottijalkapallokilpailu

Kilpailla

Nyt on aika kilpailla Robot Soccer -kilpailussa! Tässä kaksi vastaan ​​kaksi kuljettajan ohjauskilpailussa robottisi pelaa joukkueessa toisen robotin kanssa. Yhdessä yritätte tehdä mahdollisimman monta maalia siirtämällä kuution vastustajan maaliin. Jokainen ottelu on 60 sekuntia peliaikaa, ja ajastin pysähtyy jokaisen maalin jälkeen nollatakseen robotit ja kuution kentällä. Eniten maaleja ottelun lopussa tehnyt joukkue voittaa! Katso alla oleva video oppiaksesi prosessista, jonka avulla voit soveltaa kaikkia aiemmin oppimaasi asioita Robot Soccer -kilpailuun.

Sääntöjen ymmärtäminen

Robot Soccer tapahtuu kahden robotin vastaan ​​kahden robotin otteluna, jossa tavoitteena on tehdä maaleja siirtämällä kuutio vastustajan maaliin. Joka kerta kun maali tehdään, kello pysähtyy ja kenttä nollataan. Eniten maaleja 60 sekunnin peliajan lopussa tehnyt joukkue voittaa!

Sinä ja tiimisi voitte soveltaa suunnitteluprosessia robotteihisi ja ajostrategiaasi maksimoidaksesi pisteesi. 

On monia strategioita, joiden avulla voit kilpailla menestyksekkäästi Robot Soccer -kilpailussa. Katso tämä animaatio nähdäksesi yhden esimerkin Robot Soccer -pelistä toiminnassa! 

Videotiedosto

Lue tämä asiakirja analysoidaksesi ja tulkitaksesi kilpailun sääntöjä.Google Doc / .docx / .pdf

Kun luet sääntöjä, mieti, kuinka voit käyttää niitä pelistrategian kehittämiseen.

Kuva Simple Clawbotista, joka tekee maalin Robot Soccerissa

Tarkista ymmärryksesi 

Ennen kuin siirryt seuraavaan videoon, varmista, että ymmärrät kilpailun säännöt vastaamalla alla olevan asiakirjan kysymyksiin suunnittelumuistikirjassasi. 

Tarkista ymmärtäväisyyskysymyksesiGoogle Doc / .docx / .pdf

Teknisen suunnitteluprosessin soveltaminen

Katso tämä video teknisestä suunnitteluprosessista nähdäksesi, miten voit jatkaa pelistrategiasi, kuljettajastrategiasi tai robottisuunnittelun kehittämistä ja iterointia Robot Soccer -kilpailussa. 

Avaa suunnitteluprosessin juliste

Yhteistyöllinen päätöksenteko

Kun työskentelet suunnitteluprosessin läpi, sinun on kommunikoitava tiimisi jäsenten kanssa. Katso tämä video nähdäksesi esimerkkejä hyvästä viestinnästä, jota voit käyttää tehdessäsi päätöksiä tiimisi kanssa.


Valitse < Palaa oppituntiin palataksesi oppituntien yleiskatsaukseen. 

Valitse Seuraava > pohtiaksesi, mitä olet oppinut ja tehnyt tämän oppitunnin aikana.