Skip to main content

Robot Soccer
Les 3: Robotvoetbalcompetitie

Concurreren

Nu is het tijd om deel te nemen aan de Robot Soccer-competitie! In deze twee-tegen-twee bestuurderscontrolewedstrijd speelt jouw robot in team met een tweede robot. Samen probeer je zoveel mogelijk doelpunten te scoren door de kubus in het doel van de tegenstander te plaatsen. Elke wedstrijd duurt 60 seconden speeltijd en de timer stopt na elk doelpunt om de robots en kubus op het veld te resetten. Het team met de meeste doelpunten aan het einde van de wedstrijd wint! Bekijk de onderstaande video om te leren hoe je alle dingen die je eerder hebt geleerd, kunt toepassen op de robotvoetbalcompetitie.

De regels begrijpen

Robotvoetbal speelt zich af als een wedstrijd tussen twee robots en twee robots, waarbij het doel is om doelpunten te scoren door de kubus naar het doel van de tegenstander te verplaatsen. Elke keer dat er een doelpunt wordt gescoord, stopt de klok en wordt het veld gereset. Het team met de meeste doelpunten aan het einde van 60 seconden speeltijd wint!

U en uw team kunnen het technische ontwerpproces toepassen op uw robots en uw rijstrategie om uw score te maximaliseren. 

Er zijn veel strategieën die je kunt gebruiken om succesvol te concurreren in de Robot Soccer-competitie. Bekijk deze animatie om een ​​voorbeeld van het robotvoetbalspel in actie te zien! 

Video bestand

Lees dit document om de regels voor de competitie te analyseren en interpreteren.Google Doc / .docx / .pdf

Denk er tijdens het lezen van de regels over na hoe u ze kunt gebruiken om een ​​spelstrategie te ontwikkelen.

Afbeelding van Simple Clawbot die een doelpunt scoort in Robotvoetbal

Controleer uw begrip 

Voordat u doorgaat naar de volgende video, zorg ervoor dat u de regels van de competitie begrijpt door de vragen in het onderstaande document in uw technische notitieboekje te beantwoorden. 

Controleer uw begripsvragenGoogle Doc / .docx / .pdf

Het technisch ontwerpproces toepassen

Bekijk deze video over het technische ontwerpproces om te zien hoe u de stappen kunt doorlopen om uw spelstrategie, coureurstrategie of robotontwerp voor de Robot Soccer-competitie verder te ontwikkelen en te herhalen. 

Open Engineering ontwerpproces Poster

Gezamenlijke besluitvorming

Terwijl u het technische ontwerpproces doorloopt, moet u met uw teamleden communiceren. Bekijk deze video om voorbeelden te zien van goede communicatie die u kunt gebruiken terwijl u met uw team beslissingen neemt.


Selecteer < Terug naar lessen om terug te gaan naar het lesoverzicht. 

Selecteer Volgende > om na te denken over wat u tijdens deze les hebt geleerd en gedaan.