Skip to main content

Robot Soccer
3. lecke: Robotfoci verseny

Versenyez

Itt az ideje, hogy versenyezzen a Robot Soccer versenyen! Ebben a két-kettős vezetői versenyben a robotod egy csapatban fog játszani egy második robottal. Együtt megpróbáltok minél több gólt szerezni úgy, hogy a kockát az ellenfél kapujába helyezitek. Minden mérkőzés 60 másodperces játékidőből áll, és az időmérő minden gól után leáll, hogy visszaállítsa a pályán lévő robotokat és kockát. A mérkőzés végén a legtöbb gólt szerző csapat nyer! Tekintse meg az alábbi videót, hogy megtudja, milyen eljárással alkalmazhatja mindazt, amit korábban tanult a Robot Soccer versenyen.

A szabályok megértése

A Robot Soccer két robot és két robot meccsként játszódik, ahol a cél az, hogy a kockát az ellenfél kapujába mozgatva gólokat szerezzenek. Minden alkalommal, amikor gólt szereznek, az óra megáll, és a pálya alaphelyzetbe áll. A 60 másodperces játékidő végén a legtöbb gólt szerző csapat nyer!

Ön és csapata alkalmazhatja a mérnöki tervezési folyamatot robotjaira és vezetési stratégiájára, hogy maximalizálja pontszámát. 

Számos stratégia használható a Robot Soccer versenyen való sikeres részvételhez. Nézze meg ezt az animációt, és lásson egy példát a Robot Soccer játékra! 

Videó fájl

Olvassa el ezt a dokumentumot a versenyszabályok elemzéséhez és értelmezéséhez.Google Doc / .docx / .pdf

A szabályok olvasása közben gondolja át, hogyan használhatja őket játékstratégia kialakítására.

Kép a Simple Clawbotról, amint gólt szerez a Robot Soccerben

Ellenőrizze, hogy megértette-e 

Mielőtt rátérne a következő videóra, győződjön meg arról, hogy megértette a verseny szabályait az alábbi dokumentumban található kérdések megválaszolásával a mérnöki jegyzetfüzetében. 

Ellenőrizze a megértő kérdéseketGoogle Doc / .docx / .pdf

A mérnöki tervezési folyamat alkalmazása

Tekintse meg ezt a videót a mérnöki tervezési folyamatról, hogy megtudja, hogyan kell végigmenni a lépéseken ahhoz, hogy továbbfejlessze és iterálja játékstratégiáját, vezetői stratégiáját vagy robottervezését a Robot Soccer versenyen. 

Nyissa meg a mérnöki tervezési folyamat plakátját

Együttműködő döntéshozatal

A mérnöki tervezési folyamat során kommunikálnia kell a csapat tagjaival. Tekintse meg ezt a videót, hogy példákat találjon a jó kommunikációra, amelyet felhasználhat a csapatával való döntéshozatal során.


Válassza < Vissza a leckékhezlehetőséget, hogy visszatérjen a lecke áttekintéséhez. 

Válassza Következő > lehetőséget, hogy átgondolja, mit tanult és tett a leckében.