Skip to main content

Hulpmiddelen voor docenten

Bekijk deze video voor meer informatie over VEX IQ (2e generatie) STEM Labs en de structuur van deze lessen. Raadpleeg de Facilitatiegids hieronder voor specifieke informatie over hoe u deze STEM-labeenheid in uw klaslokaal kunt voorbereiden en leiden. Onder deze video en link vindt u aanvullende bronnen die u kunnen ondersteunen bij het implementeren van de Castle Crasher Unit met uw leerlingen.

Faciliteren van Castle Crasher Google .docx .pdf

< Terug naar huis

Aan de slag

Bekijk deze video voor meer informatie over hoe u aan de slag kunt gaan met deze STEM Lab Unit in uw klaslokaal.

Na het bekijken van de video kunt u deze artikelen over zelfevaluatie van studenten en het co-creëren van leerdoelen gebruiken om het gesprek met uw studenten aan te gaan.

Waarom zelfevaluatie van studenten?

 Samen leerdoelen creëren

Aan de slag met VEX IQ

Je eerste robot bouwen

Volg deze video om een ​​IQ (2e generatie) BaseBot te bouwen. Dit geeft je nuttige tips en informatie naast de bouwinstructies terwijl je je eerste robot bouwt.

Je kunt dit ook delen met je leerlingen als ze extra hulp nodig hebben tijdens het bouwen.

BaseBot-bouwinstructies

Lesgeven met VEXcode IQ Python

Bekijk deze video voor meer informatie over de hulpmiddelen die u kunnen helpen bij het lesgeven van deze STEM Lab Unit met Python in uw klaslokaal.

Bekijk na het bekijken van de video de Python-bronnen voor aanvullende ondersteuning bij het implementeren van deze unit met uw leerlingen.

VEXcode IQ Python-bronnen voor dit onderdeel Google .docx .pdf

Pseudocode gebruiken

Bekijk deze video voor meer informatie over het gebruik van pseudocode met uw leerlingen om hen te helpen een conceptueel begrip van hun code op te bouwen.

Voor meer informatie over de stappen voor het gebruik van pseudocode met uw leerlingen, zie het onderstaande artikel.

Pseudocode gebruiken met uw studenten

Planning en implementatie

Faciliteren van de Castle Crasher-eenheid

Bekijk de Facilitatiegids voor ondersteuning bij het faciliteren van elk van de lessen in deze unit. Er wordt ook een antwoordsleutel verstrekt voor de vragen Controleer uw begrip in de unit, ter referentie terwijl u de unit met uw leerlingen voltooit.

Faciliteren van dit onderdeel Google .docx .pdf

Controleer uw begrip Vragen Antwoordsleutel Google .docx .pdf

VEX IQ-klassement

Het VEX IQ Leaderboard is een leuk en interactief hulpmiddel dat kan worden gebruikt om de prestaties van leerlingen in STEM Lab Unit-uitdagingen en -wedstrijden weer te geven en te documenteren, waardoor leerlingen betrokken blijven bij elkaar en bij de concurrentie. 

Toegang tot het klassementHoe u het klassement gebruikt

Pacinggids

Leraren en scholen willen een instructieplan dat aansluit bij hun doelstellingen. Bekijk onze aanbevelingen voor tempo-instructie op basis van de schoolkalender, het lesrooster, de leerbehoeften van studenten en het combineren van VEX IQ met VIQC virtuele vaardigheden.

Cumulatieve Pacing Gids

Google Doc .xlsx .pdf

Benodigde materialen

Hier is een lijst met alles wat u nodig heeft om deze IQ STEM Lab Unit in uw school of klaslokaal te implementeren.

Lijst met hoofdmaterialen

Google Doc .xlsx .pdf

Afstemming van standaarden

VEX IQ STEM Lab-eenheden zijn afgestemd op de Computer Science Teachers Association (CSTA), de International Society for Technology in Education (ISTE) en de Common Core Math-standaarden. Bekijk de volgende bladen om te zien waar en hoe deze normen in de Units worden bereikt.

Bekijk normen

Rubriek

Hieronder vindt u de rubriek voor de debriefingsgesprekken die met leerlingen en docenten wordt gebruikt voor summatieve beoordeling aan het einde van de unit, evenals een artikel over het faciliteren van effectieve debriefingsgesprekken met uw leerlingen.

Debriefing gespreksrubriek

Google Doc .docx .pdf Effectieve debriefingsgesprekken

Brief naar huis

De Brief Thuis kan worden gedeeld met uw klasbegeleiders om te communiceren wat leerlingen doen en leren via de Castle Crasher Unit in de klas, en hoe ze dit leren thuis kunnen voortzetten. Deze Letter Home kan ook worden gepersonaliseerd om aan de behoeften van uw klasgemeenschap te voldoen.

Castle Crasher Brief naar huis

Google Document .docx .pdf

Faciliterende ondersteuning

Lees meer over het faciliteren van productieve en betekenisvolle gesprekken met studenten terwijl ze bouwen, samenwerken, coderen en veerkracht opbouwen via de VEX IQ STEM Lab Units, met deze Knowledge Base-artikelen.

Faciliteren van technische gesprekken met studentenFaciliteren van codeergesprekken met studenten Pair Programming gebruiken voor samenwerking tussen studenten Veerkracht opbouwen met effectieve feedback

iq-controle

Hulpbronnen aanpassen

De Facilitatiegids, Check Your Understanding-vragen en Letter Home zijn beschikbaar als bewerkbare Google-documenten en -spreadsheets, zodat u ze kunt kopiëren en personaliseren zodat ze het beste bij uw behoeften passen. In deze artikelen wordt uitgelegd hoe u een kopie van deze documenten kunt maken in uw persoonlijke Google Drive, of hoe u ze kunt downloaden om ze te bewerken met Microsoft Word.

Google Drive Microsoft Word