Skip to main content

Tanári források

Tekintse meg ezt a videót, ha többet szeretne megtudni a VEX IQ (2. generációs) STEM Labsról és a leckék felépítéséről. Tekintse meg az alább linkelt Facilitációs útmutatót, ahol konkrét információkat talál arról, hogyan készítse elő és vezesse ezt a STEM laboratóriumi egységet az osztálytermében. A videó és a link alatt további források állnak rendelkezésre, amelyek támogatják Önt a Castle Crasher Unit megvalósításában a diákjaival.

A Castle Crasher megkönnyítése Google .docx .pdf

< Visszatérés haza

Elkezdeni

Tekintse meg ezt a videót, ha többet szeretne megtudni arról, hogyan kezdje el ezt a STEM laboratóriumi egységet az osztálytermében.

A videó megtekintése után a tanulói önértékelésről és a tanulási célok közös létrehozásáról szóló cikkek segítségével beszélgetést kezdeményezhet diákjaival.

Miért a tanulói önértékelés?

 Tanulási célok közös létrehozása

Kezdje el a VEX IQ használatát

Az első robot építése

Kövesse ezt a videót egy IQ (2. generációs) BaseBot létrehozásához. Ez hasznos tippeket és információkat nyújt az építési utasításokon túl az első robot építése során.

Ezt megoszthatja diákjaival is, ha további segítségre van szükségük az építés során.

BaseBot építési útmutató

Tanítás VEXcode IQ Python segítségével

Tekintse meg ezt a videót, ha többet szeretne megtudni azokról az erőforrásokról, amelyek támogatják a STEM laboratóriumi egység Python segítségével történő tanítását az osztálytermében.

A videó megtekintése után tekintse meg a Python-forrásokat, hogy további támogatást nyújthasson ennek az egységnek a diákjaival való megvalósítása során.

VEXcode IQ Python-források ehhez az egységhez Google .docx .pdf

Pszeudokód használata

Tekintse meg ezt a videót, ha többet szeretne megtudni arról, hogyan használhatja a pszeudokódot tanulóival, hogy segítsen nekik a kód fogalmi megértésében.

Ha további információra van szüksége a pszeudokód tanulóival való használatának lépéseiről, tekintse meg az alábbi hivatkozást tartalmazó cikket.

Pszeudokód használata a tanulókkal

Tervezés és végrehajtás

A Castle Crasher egység segítése

Tekintse meg a Facilitációs Útmutatót, hogy támogatást találjon az egység egyes leckéinek elősegítéséhez. Egy válaszkulcs is rendelkezésre áll az Osztályon belüli Ellenőrizd a megértésed kérdéseire, amikor a tanulókkal együtt kitöltöd az egységet.

Az egység megkönnyítése Google .docx .pdf

Ellenőrizze, hogy megértette-e a kérdéseket. Válaszkulcs Google .docx .pdf

VEX IQ ranglista

A VEX IQ Leaderboard egy szórakoztató és interaktív eszköz, amellyel megjeleníthető és dokumentálható a tanulók teljesítménye a STEM Lab Unit kihívásaiban és versenyeiben, így a tanulók elköteleződnek egymással és a versenyekkel. 

A ranglista eléréseA ranglista használata

Pacing Guide

A tanárok és az iskolák olyan oktatási tervet szeretnének, amely összhangban van céljaikkal. Tekintse meg az iskolai naptáron, az osztálytermi órarenden, a tanulók tanulási igényein, valamint a VEX IQ és a VIQC virtuális készségeken alapuló ütemezési oktatásra vonatkozó javaslatainkat.

Összesített ingerlési útmutató

Google Doc .xlsx .pdf

Szükséges anyagok

Íme egy lista, amely mindent tartalmaz, amire szüksége van ennek az IQ STEM laboratóriumnak az iskolájában vagy osztálytermében való megvalósításához.

Főanyaglista

Google Doc .xlsx .pdf

Szabványok összehangolása

A VEX IQ STEM laboratóriumi egységek megfelelnek a Számítástechnikai Tanárok Szövetségének (CSTA), a Nemzetközi Oktatási Technológiai Társaságnak (ISTE) és a Common Core Math szabványoknak. Tekintse meg a következő lapokat, hogy megtudja, hol és hogyan érhető el ezek a szabványok az egységekben.

Szabványok megtekintése

Rubrika

Az alábbiakban található a tanulókkal és tanárokkal a szummatív értékeléshez használt kikérdező beszélgetés rubrikája az egység végén, valamint egy cikk a tanulókkal folytatott hatékony kikérdező beszélgetések elősegítéséről.

Rövid beszélgetés rubrikája

Google Doc .docx .pdf Hatékony kikérdező beszélgetések

Letter Home

A Letter Home megosztható az osztálytermi gyámokkal, hogy közöljék, mit csinálnak és tanulnak a diákok a Castle Crasher Unit segítségével az osztályteremben, és hogyan folytathatják ezt a tanulást otthon. Ez a Letter Home személyre szabható, hogy megfeleljen az osztálytermi közösség igényeinek.

Castle Crasher Letter Home

Google Doc .docx .pdf

Facilitációs támogatás

Tudjon meg többet arról, hogyan könnyíthet meg produktív és tartalmas beszélgetéseket a diákokkal, miközben építkeznek, együttműködnek, kódolnak és rugalmasságot fejlesztenek a VEX IQ STEM laboratóriumi egységein keresztül, ezekből a Tudásbázis cikkekből.

Mérnöki beszélgetések elősegítése a hallgatókkalKódolási beszélgetések elősegítése a hallgatókkal Páros programozás használata a tanulói együttműködéshez Rugalmasság kialakítása hatékony visszajelzéssel

iq ellenőrzés

Erőforrások testreszabása

A Facilitation Guide, a Check Your Understanding kérdések és a Letter Home szerkeszthető Google-dokumentumok és -táblázatok formájában érhetők el, így kimásolhatja és személyre szabhatja őket az Ön igényei szerint. Ezek a cikkek végigvezetik Önt, hogyan készíthet másolatot ezekről a dokumentumokról a személyes Google Drive-ban, vagy hogyan töltheti le őket szerkesztés céljából a Microsoft Word segítségével.

Google Drive Microsoft Word