Fabrieksrobots
Fabrieken begonnen begin jaren zestig voor het eerst moderne industriële robots te gebruiken. Deze robots zouden het vuile, saaie en gevaarlijke werk kunnen doen dat voorheen door mensen werd gedaan. Sindsdien hebben fabrieken over de hele wereld miljoenen dollars geïnvesteerd in het ontwikkelen en bouwen van robots die hun producten snel en efficiënt kunnen produceren.
Fabrieksrobots worden altijd verbeterd naarmate nieuwe technologie wordt uitgebreid. Nieuwe metalen en materialen maken het mogelijk robots te gebruiken in omgevingen met hoge druk of hoge temperaturen. Fabrieksrobots worden meestal gescheiden om menselijke werknemers te beschermen in geval van een ongeluk, maar worden gemaakt van nieuwe ‘zachtere’ materialen. Deze materialen, zoals rubber en plastic, kunnen het letsel bij een botsing tussen robot en mens helpen verminderen. Met de introductie van kunstmatige intelligentie en sensoren kunnen fabrieksrobots nieuwe manieren worden ‘geleerd’ om deze producten van de ene op de andere dag af te leveren en hun bewegingen in realtime aan te passen. Dit zorgt voor meer productiviteit en precisie.
Fabrieksrobots worden gebruikt bij de productie van veel producten, maar de drie belangrijkste robotbanen in de productie zijn:
- Boren
- Lassen
- Schilderen en afdichten
Breid uw leerproces uit
Om deze activiteit in verband te brengen met robotica en werkgelegenheid, vraagt u de leerlingen onderzoek te doen naar de top tien banen die in de toekomst het meest waarschijnlijk door robots zullen worden vervangen, de top tien banen waarvan de kans het minst waarschijnlijk is dat ze zullen worden vervangen, en de redenering achter deze prognoses.