Fabrika Robotları
Fabrikalar ilk olarak 1960'ların başında modern endüstriyel robotları kullanmaya başladı. Bu robotlar daha önce insanların yaptığı kirli, sıkıcı ve tehlikeli işleri yapabiliyordu. O zamandan bu yana dünyanın dört bir yanındaki fabrikalar, ürünlerini hızlı ve verimli bir şekilde üretebilecek robotlar geliştirmek ve üretmek için milyonlarca dolar yatırım yaptı.
Yeni teknoloji yaygınlaştıkça fabrika robotları da her zaman geliştirilmektedir. Yeni metaller ve malzemeler, robotların yüksek basınçlı veya yüksek sıcaklıktaki ortamlarda kullanılmasına olanak tanıyor. Genellikle bir kaza durumunda işçileri güvende tutmak için ayrılan fabrika robotları yeni "daha yumuşak" malzemelerden yapılıyor. Kauçuk ve plastik gibi bu malzemeler robot/insan çarpışmasında yaralanmaların azaltılmasına yardımcı olabilir. Yapay zeka ve sensörlerin kullanıma sunulmasıyla birlikte fabrika robotlarına bu ürünleri bir gecede teslim etmenin yeni yolları "öğretilebilir" ve hareketlerini gerçek zamanlı olarak uyarlayabilirler. Bu daha fazla üretkenlik ve hassasiyet sağlar.
Fabrika robotları pek çok ürünün üretiminde kullanılıyor ancak imalattaki ilk üç robotik iş şunlardır:
- Sondaj
- Kaynak
- Boyama ve Sızdırmazlık
Öğreniminizi Genişletin
Bu aktiviteyi robot bilimi ve istihdamla ilişkilendirmek için öğrencilerden gelecekte robotların yerini alma olasılığı en yüksek olan ilk on işi, değiştirilmesi en az muhtemel olan ilk on işi ve bu tahminlerin arkasındaki mantığı araştırmalarını isteyin.