Skip to main content

Opettajan työkalulaatikon kuvake Opettajan työkalupakki - Tämän osan tarkoitus

Tämä Apply-osio auttaa opiskelijoita ymmärtämään, kuinka robotteja käytetään todellisessa maailmassa. Aloita osio pyytämällä oppilaita tunnistamaan joitain robottien tämän päivän käyttötapoja ja etuja. Opiskelijat ovat saaneet muodostaa vääriä käsityksiä robottien käytöstä yhteiskunnassa. Listaa oppilaiden vastaukset luokkahuoneessa, jotta niihin voidaan viitata lukemisen jälkeen. Hae-osiossa käsitellään myös VEX Robotics -kilpailujoukkueen perustamista ja eri rooleja, joita opiskelijat voivat olla kilpailujoukkueessa.

Näitä Hakusivuja voidaan käsitellä luokkana.

  • Lue yhdessä Hae-sivu "Italian Trash Robot".

  • Edistää aiheesta keskustelua luokassa.

  • Lukekaa yhdessä sivu "Kilpailu tarkoituksella!"

  • Edistää aiheesta keskustelua luokassa.

Jos sinulla on aikaa luokassa tai kotitehtävinä, Extend Your Learning -osiot tarjoavat muita vaihtoehtoja, jotka saavat oppilaat ajattelemaan, miten robotiikkaa käytetään heidän elämänsä ajan.

Italian roskakorirobotti

Nykypäivän roboteilla on kyky tehdä tehtäviä, joita ihmiset eivät halua tehdä. Italian tapauksessa roskien keräämisen politiikka johti kaupunkeihin, joissa on roskakasoja ja lopulta vähemmän puhdasta asuinaluetta. Roskarobotti toimii saapumalla kotiin, kysymällä henkilötunnusta, joka tunnistaa sekä käyttäjän että onko roskat luomu, kierrätettävää vai jätettä. Tämän robotin käyttäminen auttaa sekä tehostamaan roskien siivoamista että myös seuraamaan, kuinka paljon roskaa kerätään Italian kaupunkien kautta. Trash Robot vie roskat vatsassaan kaatopaikalle, jonne kukaan ihminen ei haluaisi matkustaa. Trash Robotin kaltaisen tekniikan käyttö antaa ihmisille mahdollisuuden käyttää robotteja sellaisten tehtävien suorittamiseen, joita ihmiset eivät halua tehdä eivätkä voi tehdä yhtä tehokkaasti.

2000-luvulla insinöörit jatkavat robottien kehittämistä suorittamaan tehtäviä, joista on monin tavoin hyötyä ihmisille. Nämä edistysaskeleet ovat johtaneet robottien laajaan käyttöön yhteisöissämme.

Robottien käytössä on monia etuja:

  • Ne pystyvät nostamaan raskaita kuormia loukkaantumatta.

  • He ovat tarkempia liikkeissään.

  • He voivat tuottaa enemmän tuotteita lyhyemmässä ajassa.

  • Ne voivat työskennellä tasaisella nopeudella ilman taukoja.

  • He voivat suorittaa tehtäviä, jotka ovat vaarallisia ihmisille.

  • Ne voivat työskennellä vaarallisissa olosuhteissa, kuten huonossa valaistuksessa, myrkyllisissä kemikaaleissa tai ahtaissa tiloissa.

Laajenna oppimiskuvaketta Laajenna oppimistasi

Robotit ovat entistä helpommin saavutettavissa saatavilla olevan teknologian myötä. Yhä useammat teollisuudenalat käyttävät robotteja ollakseen tehokkaampia, kustannussäästöjä ja turvallisia. Saadaksesi opiskelijat ajattelemaan robotteja ympärillään olevassa maailmassa, pyydä heitä tutkimaan, miten robotiikkaa käytetään tietyntyyppisellä teollisuudella (esimerkkejä ovat, mutta niihin rajoittumatta: pankki-, armeija-, valmistus-, merenkulku- tai lääketiede.) Oppilaiden tulee olla valmiita jakamaan havainnot luokan kanssa.