Skip to main content

Nyt kun rakennus on valmis, tutki ja katso, mitä se voi tehdä. Vastaa sitten näihin kysymyksiin tekniikan muistikirjassasi.

  1. Miten käyttäisit Autopilottia jokapäiväisessä elämässäsi? Mitä tehtäviä robotti voisi suorittaa?

  2. Mieti Autopilotin erilaisia ​​antureita ja selitä, kuinka nämä anturit voivat auttaa ratkaisemaan ongelman jokapäiväisessä elämässäsi. (Esimerkki: etäisyysanturi voi auttaa löytämään seinät asunnostani, kun se imuroi).

  3. Ajattele Autopilotin rakentamista, mitä neuvoja antaisit rakentamisen aloittavalle?

  4. Ajattele paikkaa, jossa käyt koulussamme joka päivä. Kirjoita muistiin 3–5 askelta päästäksesi kyseiseen paikkaan täältä, aivan kuin selittäisit sen ystävälle.

Opettajan työkalulaatikon kuvake Opettajan työkalupakki - vastauksia

  1. Vastaukset voivat vaihdella, kun keskustellaan siitä, miten robotteja voitaisiin käyttää jokapäiväisessä elämässä. Muista käyttää malliesimerkkejä, kuten Uber Self-driving -auto tai Roomba, joka imuroi mattoja.

  2. Vastaukset kartoitustehtävään vaihtelevat, mutta keskittyvät siihen, että opiskelijat voivat oivaltaa, kuinka antaa ohjeita ja navigoida virtuaalisen tehtävän läpi. Jos oppilaat kamppailevat, pyydä heitä piirtämään kartta ja merkitsemään käännökset nuolilla, kuten eteenpäin, taaksepäin, vasemmalle ja oikealle.

  3. Ero roboteista ihmisiin on se, että robotit suorittavat komennon vaarantamatta tehtävää. Tämän tiedon avulla voit kertoa opiskelijoille, että jos heidän laskelmansa ovat väärät, robotti saattaa ajaa seinään.

Laajenna oppimiskuvaketta Laajenna oppimistasi

Tilakartoitus on opiskelijoiden tärkeä taito harjoitella. Käy luokassa läpi seuraava tehtävä käyttämällä neljättä Tutkimuskysymystä.

  • Pyydä oppilaita jakamaan reittiohjeet (3–5 askelta) tuttuun paikkaan koulussa.

  • Pyydä oppilaita palaamaan nyt taaksepäin ja käyttämään suuntasanoja, kuten eteenpäin, taaksepäin, vasemmalle ja oikealle.

  • Ohjaa oppilaita pohtimaan alueellisesti kartoitustaitojaan mittauksen kannalta. Kysy oppilailta: ”Käytitkö mittayksiköitä? Jos on, miksi?"

  • Anna opiskelijoille aikaa tarkistaa ohjeitaan mittasanoilla, kuten tuumilla ja jaloilla.

  • Ohjaa oppilaita miettimään, miten nämä ohjeet eroaisivat robotin kanssa.

  • Kysy oppilailta: ”Kuinka muuttaisit ohjeitasi, jos antaisit ne robotille? Mitä sinun pitäisi hajottaa toisin? Kirjoita 2 vaihetta uudelleen näyttääksesi tämän muutoksen."

  • Anna opiskelijoille aikaa kirjoittaa uudelleen. Kävele ympäriinsä helpottaen vianmääritystä, jos opiskelijat tarvitsevat edelleen apua.

  • Salli oppilaiden jakaa valmiit vaiheet robotin avulla tällä kertaa mennäkseen tuttuihin paikkaan koulussa.

  • Kerro oppilaille, kuinka spatiaalinen päättely liittyy laskennalliseen ajatteluun, kuten oikeinkirjoitus liittyy lukemiseen. Kun ajattelemme kuvissa, on helpompi koodata. Tämä johtuu siitä, että idea koodaamisesta tulee todelliseksi ja käytännönläheiseksi. Voimme puhua roboteista, jotka käyttävät koodia näytöllä, ja samoin voimme ajatella samaa koodia spatiaalisesti alueella, kuten luokkahuoneessa.

     laskennallisen ajattelun (ajattelu koodissa) ja spatiaalisen päättelyn (koodin näkeminen) yhteydellä on positiivisia vaikutuksia ihmisen kykyyn ymmärtää koodausta konkreettisella tavalla. Viime kädessä opetamme opiskelijoita löytämään ratkaisuja laskennallisesti, mikä on kriittistä nykymaailman monimutkaisten ongelmien ratkaisemisessa. Ihanteellinen lopputulos on näiden ongelmien ajatteleminen erityisesti tilapätevyyden avulla.

  • Anna oppilaille aikaa kuunnella muiden ohjeita tuttuihin paikkoihin ympäri koulua.

  • Jos aikaa on jäljellä, valitse yhden oppilaan ohjeet ja pyydä luokkaa esittämään ohjeet kuin luokka olisi robotteja.