Skip to main content

Opettajan työkalulaatikon kuvake Opettajan työkalupakki - Koodi

Tässä tutkimuksen osassa opiskelijat luovat projektin kierrätystehtävän suorittamiseksi. Opiskelijoiden tulee:

  • Luo projektitiedosto

  • Piirrä vaiheet kommenttilohkojen avulla

  • Käännä kommenttilohkot VEXcode IQ:ksi

  • Valmistele ja aja projekti

Vaihe 1: Koodaamiseen valmistautuminen

Oppaat ja ohje
​​​​​Tutoriaalit ja ohje löytyvät VEXcode IQ -käyttöliittymän
yläosasta.

Muista, että voit aina katsoa opetusohjelmista lisätietoja lohkoista, sarjoista ja vianetsinnästä. Käytä Ohje -osiota, kun haluat tietää, mitä tietty lohko tekee tai miten sitä käytetään.

Lohkojen käyttäminen tarkkuudella
Tietyn matkan siirtämiseksi käytä [drive for] -lohkoa ja muuta kuljettua suuntaa ja matkaa säätämällä lohkon parametreja.

Kääntyäksesi joko oikealle tai vasemmalle missä tahansa asteen lisäyksessä, käytä [turn for] -lohkoa. Jälleen voit säätää parametreja suunnittelutarpeidesi mukaan.

Avaa uusi projekti
Ohjelmoijan tulee aloittaa uusi projekti Autopilot (Drivetrain) -mallilla, nimetä se ja tallentaa se. Koska aiomme luoda polun kierrätysrobotille, nimeä projektisi uudelleen "Recycle Run".

Muistutuksia aloittamisesta on opetusohjelmissa tai esimerkkiohjelmista.

Opettajavihjeet -kuvake Opettajan vinkkejä

  • Tämän pitäisi olla sama prosessi, jota noudatettiin edellisessä Drive and Turning Labsissa. Pyydä muuta kuin ohjelmoijaa muistuttamaan luokkaa joistakin näistä vaiheista varmistaaksesi, että kaikki ovat mukana ja seuraavat prosessia mukana (vaikka he eivät fyysisesti paina painikkeita).

  • Muistuta oppilaita Apua -osiosta ja siitä, että se on aina saatavilla heidän prosessinsa aikana, jos he tarvitsevat lisätukea. Oppilaita tulee kannustaa suorittamaan vianmääritys itse matkan varrella, ennen kuin he pyytävät apua opettajalta.

  • Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun opiskelija käyttää VEXcode IQ:ta, hän voi viitata opetusohjelmiin milloin tahansa tämän tutkimuksen aikana. Opetusohjelmat sijaitsevat työkalupalkissa.

Vaihe 2: Luo vaiheluettelo kommenttilohkojen avulla

Mitä ovat kommentit?
Projekteihin lisätään yleensä kommentteja, joissa selitetään, mitä ohjelmoija halusi projektin osien tekevän. Joten ne ovat hyödyllisiä yhteistyössä ja vianetsinnässä.

Tässä tapauksessa aiomme käyttää niitä auttamaan meitä laatimaan yleisen luettelon vaiheista, jotka robotin on tehtävä suorittaakseen tehtävänsä.

Mikä on ensimmäinen asia, jonka robotti aikoo tehdä?
Käytä projektissa [kommentti]-lohkoja luodaksesi perussekvenssin ryhmällesi. Tallentimen tai ohjelmoijan tulee luetella ensimmäiset 10 vaihetta VEXcode IQ:ssa ja kommentti lohko jokaiselle vaiheelle. Katso esimerkki tästä.

Lohkon tekstin ei tarvitse olla yhtä tarkkaa kuin itse lohkot, koska tämä on vain opas, jota on noudatettava, kun aloitat varsinaisen koodaussekvenssin luomisen.

Opettajan työkalulaatikon kuvake Opettajan työkalupakki - Huomautuksia

Tämä voidaan tehdä myös käyttämällä huomautusta projektista. Huomautus: kirjoitat vaiheet samalla tavalla kuin ne luetellaan paperille. Tässä tapauksessa huomautuksia ja kommentteja voidaan käyttää vaihtokelpoisina. Päätämme käyttää kommenttilohkoja tässä kahdesta syystä: harjoitellaksemme lisää VEXcode IQ -lohkomenetelmän luonnetta ja koska voit lisätä jokaisen kommenttivaiheen varsinaiseen koodilohkosekvenssiisi työskennellessäsi.
Napsauta VEX Robotics Knowledge Base -tietokannan linkkejä saadaksesi lisätietoja kommenteista ja muistiinpanoista.

Vaihe 3: Luo koodaussekvenssi

Nyt on aika muuntaa nämä vaiheet lohkosekvenssiksi.

  • Robottisi pitäisi aloittaa polku eteenpäin, joten vedä ja pudota [drive for] -lohko ja aseta parametrit vastaamaan polkusi ensimmäistä askelta.

  • Etsi seuraava askel ja pudota lohkon käännös ja aseta parametrit vastaamaan polkusi seuraavaa vaihetta.
    Kun tulet huoneeseen, lisää ilmaisinlohko (kuten [aseta Touch LED väri] tai [toista ääni]). Koska autopilotti ei itse asiassa pysty poimimaan tavaroita, ilmaisin osoittaa, että robotti poimii kierrätyksen ennen matkaa.

  • Jatka lohkojen vetämistä ja pudottamista ja parametrien asettamista, kunnes olet valmis Recycle Robot -polun.

Opettajan työkalulaatikon kuvake Opettajan työkalupakki

  • Tarkista matkan varrella
    Kun oppilaat työskentelevät ja kokeilevat, kävele ympäriinsä seurataksesi edistymistä. Muistuta ja rohkaise oppilaita tarkistamaan työnsä matkan varrella varmistaakseen, että kaikki tarvittavat vaiheet ja tarkistuspisteet ovat mukana. Koodin testaaminen pienemmissä osissa voi auttaa estämään turhautumista prosessin lopussa ja pitämään vianetsinnän mahdollisimman vähäisenä.

  • Ryhmätyö vie prosessia eteenpäin
    Vaikka koodaus on usein yksittäinen yritys, tässä kokemuksessa jokainen tiimin jäsen voi olla mukana koodausprosessissa. Haluat ehkä korostaa ryhmätyöstrategioita, jotka auttavat jokaista ryhmää työskentelemään enemmän yhteistyössä. Jos haluat valinnaisen yhteistyörubriikin, napsauta jotakin seuraavista linkeistä (Google Doc/.docx/.pdf)

    Esimerkiksi: "Soita ja koodi" -menettelyt mahdollistavat useampien ihmisten osallistumisen. Tallennin listaa ohjeet, rakentaja lisää etäisyydet, kuljettaja kutsuu lohkokäskyt ohjelmoijalle ja ohjelmoija koodaa ne projektiin.

Opettajavihjeet -kuvake Opettajan vinkkejä

Tarkastelun vuoksi Autopilotin moottoreiden ja antureiden kokoonpanot ovat:

  • Portti 1: Vasen moottori

  • Portti 2: Etäisyysanturi

  • Portti 3: Värisensori

  • Portti 4: Gyro-anturi

  • Portti 5: Kosketusvalo

  • Portti 6: Oikea moottori

  • Portti 8: Puskurin kytkin

  • Portti 9: Puskurin kytkin

Vaihe 4: Valmistaudu projektisi suorittamiseen

Onko sinulla kaikki nämä asiat valmiina ennen projektin suorittamista? Rakentajan tulee tarkistaa jokainen seuraavista:

  • Onko kaikki moottorit ja anturit kytketty oikeaan porttiin?

  • Ovatko älykaapelit täysin kytketty kaikkiin moottoreihin ja antureihin?

  • Onko Brain päällä?

  • Onko akku ladattu?

Katso projektin lataaminen ja suorittaminen opetusohjelmista.

Vaihe 5: Testaa Suorita projektisi

Nyt on aika testata projektiasi! Varmista, että Autopilot-robotissasi on tarpeeksi tilaa, jotta se pystyy suorittamaan koko ohjelman putoamatta tai törmäämättä toiseen robottiin tai tiimiin.

  • Käyttäjän tulee nyt ajaa projektin ensimmäinen osa Autopilot-robotilla varmistamalla, että projekti on korostettu, ja painamalla sitten Tarkista-painiketta.

  • Miten koeajot menivät? Ajoiko robottisi polkua, jonka ajattelit sen tekevän? Noudata vianetsintäkaaviota ja jatka koodin osien luomista ja tarkistamista, kunnes polku on valmis.

Opettajavihjeet -kuvake Opettajan vinkkejä

  • Irrota USB
    Jos opiskelijat käyttävät tietokonetta, muistuta heitä irrottamaan USB-kaapeli Robot Brainista ennen projektin suorittamista.

  • Luo määrätty tila kullekin joukkueelle
    Haluat ehkä antaa jokaiselle joukkueelle suuren paperin, jonka he voivat levittää lattialle tai pöydälle, jolla he voivat suorittaa Autopilot-projektinsa. Tämä auttaa varmistamaan, että jokaisella joukkueella on riittävästi tilaa suorittaa lenkki putoamatta tai astumatta toisen joukkueen työtilaan.

  • Arviointi
    Tämän liikehaasteen avoin luonne tarkoittaa, että ongelman ratkaisemiseksi voi olla useita malleja ja koodisekvenssejä. Joten miten voit arvioida erilaisia ​​onnistuneita ratkaisuja? Tietojenkäsittelytieteen näkökulmasta tehokkuus on avainasemassa. Vähiten lohkoja käyttävä koodisekvenssi olisi suositeltava ratkaisu.