Skip to main content

SZÁRMAZIK Labs
Movement Challenge

Tanári eszköztár ikonra Tanári eszköztár - A szakasz célja

Ez az Alkalmazás rész segít a tanulóknak megérteni, hogyan használják a robotokat a való világban. Kezdje a részt azzal, hogy megkéri a tanulókat, hogy ismerjék fel a robotok néhány mai felhasználását és előnyeit. Lehet, hogy a diákok tévképzeteket alkottak a robotok társadalmi használatáról. Sorolja fel a tanulók válaszait az osztályteremben, hogy az olvasás után hivatkozni lehessen rájuk. A Pályázat rész azt is tárgyalja, hogyan lehet VEX Robotics versenycsapatot indítani, és milyen különböző szerepeket tölthetnek be a tanulók egy versenycsapatban.

Ezek az Apply oldalak osztályként dolgozhatók fel.

  • Olvassa el együtt az Alkalmaz oldalt „Olaszország kukarobotja”.

  • Könnyítsen megbeszélést az osztályban a témáról.

  • Együtt olvassák el a „Célt jelentő verseny!” oldalt!

  • Könnyítsen megbeszélést az osztályban a témáról.

Ha van ideje az órán vagy házi feladatként, az Extend Your Learning szakaszok más lehetőségeket is kínálnak, amelyekkel a tanulók elgondolkodhatnak arról, hogyan használják életük során a robotikát.

Olaszország szemetes robotja

A mai robotok képesek olyan feladatok elvégzésére, amelyeket az emberek nem akarnak elvégezni. Olaszország esetében a szemétszedés politika a városokat szeméthalmokkal és végső soron kevésbé tiszta lakóterülettel sújtotta. A Trash Robot úgy működik, hogy hazaérkezik, kér egy személyi azonosító számot, amely azonosítja a felhasználót, majd megkérdezi, hogy a szemét szerves, újrahasznosítható vagy hulladék-e. Ennek a robotnak a használata egyszerre segíti a szeméttakarítás hatékonyságát, de azt is nyomon követi, hogy mennyi szemetet gyűjtenek össze az olasz városokban. A Trash Robot a hasában lévő szemetet egy szeméttelepre viszi, ahová egyetlen ember sem szeretne eljutni. A Trash Robothoz hasonló technológia használata lehetővé teszi az emberek számára, hogy olyan feladatokat hajtsanak végre robotokkal, amelyeket az emberek nem akarnak és nem is tudnak olyan hatékonyan elvégezni.

A 21. században a mérnökök továbbra is robotokat fejlesztenek olyan feladatok elvégzésére, amelyek sok szempontból előnyösek az emberek számára. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően a robotokat széles körben használják közösségeinkben.

A robotok használatának számos előnye van:

  • Sérülés nélkül képesek nehéz terheket emelni.

  • Pontosabbak a mozgásukban.

  • Rövidebb idő alatt több terméket tudnak előállítani.

  • Állandó sebességgel, szünetek nélkül tudnak dolgozni.

  • Emberre veszélyes feladatokat is el tudnak látni.

  • Veszélyes körülmények között dolgozhatnak, mint például rossz megvilágítás, mérgező vegyszerek vagy szűk hely.

Bővítse ki a tanulást ikont Bővítse tanulását

A robotok a rendelkezésre álló technológiai fejlődésnek köszönhetően egyre hozzáférhetőbbé válnak. Egyre több iparág használja a robotokat a hatékonyabb, költségtakarékosabb és biztonságosabb működés érdekében. Ahhoz, hogy a tanulók elgondolkodjanak a körülöttük lévő világban lévő robotokról, kérje meg őket, hogy kutassanak rá, hogyan használják a robotikát egy adott iparágban (például, de nem kizárólagosan: banki, katonai, gyártási, szállítmányozási vagy egészségügyi). A tanulóknak fel kell készülniük arra, hogy eredményeiket megosszák az osztállyal.