Skip to main content

SZÁRMAZIK Labs
ŐRÜLT. Doboz

A tanulók két-négy fős csoportokba szervezhetők, amikor a Seek szekcióban vesznek részt.

A következő szerepkörök használhatók:

  • Alkatrészgyűjtő - Ez a személy gondoskodik arról, hogy az építők rendelkezzenek minden lépéshez szükséges alkatrészekkel.

  • Builder 1 - Ez a személy fogja megépíteni a MAD első felét Doboz (1-5. lépések).

  • Builder 2 - Ez a személy fogja megépíteni a MAD második felét Doboz (6-10. lépés).

  • Építési tipp - Ez a személy gondoskodik arról, hogy az építők ne hagyják ki az egyes lépésekre vonatkozó építési tippekben szereplő lényeges információkat.

Ha minden csoportban két tanuló van, akkor a tanulók két-két szerepet választhatnak. Ha egy csoportban három tanuló van, akkor egy személy lehet az egyedüli építő. Ha egy csoportban négy tanuló van, minden tanulónak egy szerepe lehet.

Adja meg a tanulóknak a szerepek listáját és azok meghatározását. Miután a tanulók a csoportjukba kerültek, engedje meg a tagoknak, hogy megválasszák szerepüket. Keressék az osztálytermet, és gondoskodjanak arról, hogy minden diáknak legyen szerepe. Ezen az oldalon található egy opcionális együttműködési rubrika (Google Doc / .docx / .pdf).

Emlékeztesd a tanulókat a szerepekre a felfedezés során. Ahhoz, hogy a szerepek működjenek, a tanulóknak úgy kell érezniük, mintha felelősségre vonnák őket a szerepek teljesítéséért. Ezért szóljon közbe, ha azt látja, hogy egy diák átveszi valaki más szerepét, vagy nem teljesíti a rábízott szerepet. Hasznos beavatkozások lehetnek az emlékeztetők arról, hogy kinek mit kell tennie.