Skip to main content

SZÁRMAZIK Labs
Tesztágy - VEX IQ érzékelők

Tanulási sorrend

A STEM Labs tanulási tapasztalatok sorozatát követi. A tanulót a következőkre kérik:

  • Hozzon létre egy építményt vagy műterméket.
  • Fedezze fel az építményt vagy a műtárgyat, és találgasson a való világban való lehetséges alkalmazásáról.
  • A gyakorlatban megtanulni.
  • Változtassa meg a tervezést vagy az összeállítást annak javítása és javítása érdekében.
  • Értékelje a tudást.
Keresés ikonra
1. Sek
Minden mérnöki fókuszú STEM Lab a működő összeállítás létrehozására vonatkozó utasításokkal vagy az eredeti terv irányelveivel kezdődik. Ha adott utasítások halmazából építkeznek, a tanulóknak elegendő időt kell hagyniuk arra, hogy lépésről lépésre kövessék az építmény létrehozására vonatkozó utasításokat, akár egyénileg, akár kis csoportokban. Egy terv vagy összeállítás létrehozása után a tanulókat , hogy teszteljék, mit csinál. A tanulókat arra kérik, hogy kísérletezzenek a felépítéssel, és válaszoljanak különféle kérdésekre, , hogy mit csinál, hogyan lehet használni, mi van, ha bármilyen mechanikai előnyt nyújt, és hogyan magyarázzák el az összeépítést mérnöki kifejezésekkel. A tanulókat arra kéri, hogy válaszoljanak ezekre a kérdésekre mérnöki jegyzetfüzetükben, mert a cél az, hogy válaszaik elérhetők legyenek áttekintésre és visszajelzésre. A STEM Lab ezen részére szánt idő attól függően változhat, hogy az idő megengedi-e , és hogy a tanulók minden csoportja azonos ütemben halad-e.
Lejátszás ikonra
2. Play
A STEM Lab játékrésze egy rövid olvasással kezdődik, amely kontextust biztosít a tevékenységen belüli fogalmakhoz vagy készségekhez. Egy rövid eljárás a bevezetett új készség vagy koncepció feltárására. A tanulók leggyakrabban visszatérnek buildjeik teszteléséhez, hogy felismerjék a tervezés egyes jellemzőit, de különböző típusú tevékenységet végezhetnek el. Egyes STEM-laboratóriumok egyetlen tevékenységre összpontosítanak úgy, hogy csak egy olvasási és egy eljárási tevékenységet végeznek, de a legtöbbnek egynél több tevékenysége van, így fogalom vagy készség is bevezethető, és bonyolultabb fogalmak is felfedezhetők.
Alkalmaz ikonra
3. Alkalmazás
Ez a rész az, ahol a tanulók példákat kapnak arra vonatkozóan, hogy a megismert fogalmak hogyan vonatkoznak mindennapi életükre. Azt is felajánlják nekik, hogy nyerjenek ezeknek a készségeknek a robotika és mérnöki versenyben való alkalmazásába.
Újragondolás ikonra
4. Újragondolás
Miután megismerte az építményen belüli fogalmakat, tanuló lehetőséget kap arra, hogy egy kihíváson keresztül tovább kutasson építkezésükkel. Miután létrehozta a build környezetét, előfordulhat, hogy a tanulóknak módosítaniuk kell a buildjüket a siker érdekében. A legtöbb kihívás versengő jellegű, és elősegíti a gyakorlati tanulást. A tanulókat arra kéri, hogy rögzítsék és indokolják meg a mérnöki jegyzetfüzeteikben végrehajtott változtatásokat. Kérdéseket kell feltenni mind a tervezési, mind a tesztelési fázissal kapcsolatban. A STEM Lab ezen részére szánt idő változhat a kihívás hatókörétől függően.
Ismerje ikonra
5. Know
A STEM Lab végén a tanulóknak kérdéseket tesznek fel a laborban tanított fogalmakkal kapcsolatban. A kérdések kinyomtathatók, ha azokat kézzel kell kitölteni, és osztályzatra kell leadni. A legtöbb kérdés feleletválasztós vagy igaz-hamis. Akár csapatban, akár csoportban vagy osztálytermi környezetben dolgozik, a kérdésekre adott válaszok megbeszélhetők, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy mind tanuló felismeri a helyes válaszokat, és hogy miért helyesek. A válaszokat a STEM Lab előnézeti oldalán találja.

Tanári tippek ikonra Tanári tippek

  • Szervezzen kis csoportokat vagy csapatokat a funkcionális együttműködések előmozdítása érdekében, amikor egy STEM Labot egy osztályteremben vagy bármilyen környezetben használnak sok tanulóval.

  • Hosszabbítsa meg az Alkalmazás és az Újragondolás szakaszokat hosszabb időre, hogy a nem azonos ütemben haladó tanulók felzárkózhassanak.

  • Használja a Függelék szakasz oldalait kiegészítésként a tanulók erőfeszítéseihez, ha nehézségeik vannak egy építkezés vagy tevékenység befejezése során.