Skip to main content

Leervolgorde

STEM Labs volgen een reeks leerervaringen. Van de leerling wordt gevraagd het volgende te doen:

  • Maak een build of artefact.
  • Verken de constructie of het artefact en speculeer over de mogelijke toepassing ervan in de echte wereld.
  • Leren door te doen.
  • Breng wijzigingen aan in een ontwerp of een build om deze te verbeteren en te verbeteren.
  • Beoordeel kennis.
Zoek icoon
1. Zoeken
Elk op techniek gericht STEM-lab begint met instructies voor het maken van een werkende build of richtlijnen voor een origineel ontwerp. Als er wordt gebouwd op basis van een reeks gegeven , moeten de leerlingen voldoende tijd krijgen om de stapsgewijze instructies voor het maken het bouwwerk te volgen, zowel individueel als in kleine groepen. Na het maken van een ontwerp of build wordt de leerlingen om te testen wat het doet. Er wordt aan de leerlingen gevraagd om met het bouwwerk te experimenteren en verschillende vragen te beantwoorden, wat het doet, hoe het gebruikt kan worden, wat voor mechanisch voordeel het biedt en hoe het bouwwerk uitgelegd kan worden met behulp van technische termen. Leerlingen wordt gevraagd deze vragen in hun technische notitieboekjes te beantwoorden omdat het de bedoeling is dat hun antwoorden beschikbaar zijn voor beoordeling en feedback. De hoeveelheid tijd die aan dit deel van het STEM-lab wordt toegewezen, kan variëren, afhankelijk van of de tijd toelaat en of alle groepen leerlingen in hetzelfde tempo vooruitgang boeken.
Speel icoon
2. Spelen
Het speelgedeelte binnen een STEM-lab begint met een lezing die een context biedt voor de concepten of vaardigheden binnen de activiteit. Er kan een korte procedure om de geïntroduceerde nieuwe vaardigheid of het geïntroduceerde concept te verkennen. Meestal gaan leerlingen hun builds opnieuw testen om een ​​bepaald kenmerk van het ontwerp te herkennen, maar er zijn veel verschillende soorten activiteiten die kunnen voltooien. Sommige STEM Labs zullen zich op één enkele activiteit concentreren door slechts één lees- en procedurele activiteit te hebben, maar de meeste hebben meer dan één activiteit, zodat meerdere concepten of vaardigheden kunnen worden en ingewikkelder concepten kunnen worden onderzocht.
Pictogram toepassen
3. Toepassen
In dit gedeelte krijgen leerlingen voorbeelden van hoe de concepten waarmee ze kennis maken, van toepassing zijn op hun dagelijks leven. Ze krijgen ook een kijkje aangeboden in de toepassing van die vaardigheden in het competitieve aspect van robotica en engineering.
Heroverweeg icoon
4. Heroverwegen
Nadat ze de concepten binnen het bouwwerk hebben geleerd, krijgen leerlingen de kans om hun bouwwerk verder te verkennen door middel van een uitdaging. Nadat de omgeving voor de build hebben gecreëerd, moeten leerlingen mogelijk hun build aanpassen om te slagen. De meeste van de uitdagingen zijn competitief van aard en bevorderen praktijkgericht leren. De leerlingen wordt gevraagd de wijzigingen die ze aanbrengen in hun technische notitieboekjes vast te leggen en rechtvaardigen. Er worden vragen gesteld over de ontwerp- als de testfase. De hoeveelheid tijd die aan dit gedeelte van het STEM-lab wordt toegewezen, kan variëren, afhankelijk de omvang van de uitdaging.
Ken icoon
5. Weten
Aan het einde van het STEM-lab worden leerlingen vragen gesteld over de concepten die in het lab worden onderwezen. Vragen kunnen worden afgedrukt als ze met hand moeten worden ingevuld en moeten worden ingeleverd voor een cijfer. De meeste vragen zijn meerkeuzevragen of waar-onwaar. Of u nu in , in groepen of in een klaslokaal werkt, de antwoorden op de vragen kunnen worden besproken om ervoor te zorgen dat alle leerlingen de juiste antwoorden herkennen en waarom ze juist zijn. Antwoorden vindt u op de STEM Lab Preview-pagina.

Icoon voor tips voor docenten Tips voor docenten

  • Organiseer kleine groepen of teams om functionele samenwerking te bevorderen wanneer een STEM-lab wordt gebruikt in een klaslokaal of een andere omgeving met veel leerlingen.

  • Verleng de secties Toepassen en Heroverwegen voor langere perioden, zodat leerlingen die niet in hetzelfde tempo doorgaan, de achterstand kunnen inhalen.

  • Gebruik de pagina's in de bijlagesectie als aanvullingen om de inspanningen van leerlingen te begeleiden als ze problemen hebben met het voltooien van een bouwwerk of activiteit.