Skip to main content

SZÁRMAZIK Labs
Vision Sensor

Tanári eszköztár ikonra Tanári eszköztár - Mielőtt építenéd

  • Javasolja a tanulóknak, hogy az építési folyamat megkezdése előtt gyűjtsék össze az építkezéshez szükséges összes alkatrészt. Egy másik lehetőség az időmegtakarításra ha az oktató megszervezi azszükséges alkatrészt, mielőtt a tanulók megérkeznek.

  • Tanácsolja a tanulóknak, hogy tegyenek különbséget a különböző hosszúságú intelligens kábelek és az építmény egyéb részei között a Super Kitben található, méretezett részek posztere alapján. Vegye figyelembe, hogy az intelligens kábelek hossza nincs feltüntetve magán a kábelen, és a felsorolt ​​részek nem 1:1 arányban vannak méretezve, hanem egymáshoz képest.

Tanári eszköztár ikonra Tanári eszköztár - A tanulók építő szerepei

  • Ha javaslatokat szeretne kapni az összeállítási összetevők csoportos hallgatók közötti felosztására vonatkozóan, kattintson ide (Google / .docx / .pdf).
  • Ha ötleteket szeretne találni arra vonatkozóan, hogyan vonhatja be azokat a tanulókat, akik másoknál gyorsabban fejezik be az építkezést, tekintse meg ezt a cikket.

Építsd meg az Autopilotot

Kövesse az építési utasításokat az Autopilot elkészítéséhez. Miután elkészítette a szabványos meghajtóbázist, kövesse a 102–117. lépéseket

Nyissa meg, és kövesse az összeállítási utasítások lépéseit az Autopilot IQ felépítéséhez.

 

Autopilot Build

Tanári eszköztár ikonra Tanári eszköztár - Időbecslések az összeépítéshez

Ha betartja az összeállítási utasításokat, az Autopilot felépítése körülbelül 60 percet vesz igénybe. A teljes építési időhöz további tíz percet adtunk annak érdekében, hogy figyelembe vegyék azokat a diákokat, akiknek esetleg többletidőre van szükségük.

Bővítse ki a tanulást ikont Bővítse tanulását

Hogyan változtatja meg a robot mozgását a fogaskerekek használata?
Először futtassa a Driver Control projektet , majd a Autopilot projektet úgy, hogy a 36 fogas fogaskerekek továbbra is csatlakoztatva vannak. Hasonlítsa össze, hogyan mozog a robot ebben a két projektben a fogaskerekek használatával.

Ezután építse fel újra a robotot a 36 fogas fogaskerekek nélkül (7. és 12. lépés).

Végül futtassa a Driver Control projektet , majd a Autopilot projektet újra a 36 fogas fogaskerekek eltávolításával. Hasonlítsa össze, hogyan mozog a robot ebben a két projektben a fogaskerekek használata nélkül.

Tanári eszköztár ikonra Tanári eszköztár - Ellenőrzőlista

Miután minden tanuló befejezte az összeállítást, nézze át ezt az ellenőrzőlistát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a tanulók készen állnak a továbblépésre.

  • Ellenőrizze, hogy az Autopilot megfelelően van-e felépítve.

  • Ellenőrizze, hogy az akkumulátor fel van-e töltve és csatlakoztatva a VEX IQ Robot Brainhez.

  • A jó csatlakozás érdekében ellenőrizze, hogy az összes intelligens kábel megfelelően dugva van-e.

  • Ellenőrizze, hogy a tanulók elraktak-e minden felesleges részt, és kitakarították-e a területüket.