Skip to main content

Tanári eszköztár ikonra Tanári eszköztár - A tevékenység célja

Ez a tevékenység arra készteti a tanulókat, hogy alkalmazzák az előző oldalon tanultakat, hogy egy példa-pillanatfelvételből kiegészítsenek egy adatkészletet. Kiegészítik a hiányzó értékeket, kiszámítják az X és Y középponti értékeket, és értelmezik, hogy az adatok mit árulnak el az objektumnak a robot középpontjához viszonyított helyzetéről. Ez felkészíti őket az ezt követő Vision Data Challenge sikerére.

Adja hozzá a hiányzó értékeket a mérnöki jegyzetfüzetéhez.

Íme a pillanatfelvételből származó adatok:

  • X = 50

  • Y = 36

  • W = 152

  • H = 150

  1. A REDBOX a robot középpontjától balra vagy jobbra van?

  2. A REDBOX magasabb vagy alacsonyabb, mint a robot középpontja?

Tanári tippek ikonra Tanári tippek

Felhívjuk a tanulók figyelmét, hogy az észlelési keret nem fedi le teljesen a REDBOX-ot. Rendben van. Még mindig felismeri a REDBOX-ot. A Vision Sensor hangolása valószínűleg nem tökéletesíti az érzékelési keretet, és ez rendben van. A Vision Sensor felismeri a REDBOX nagy részét.

Tanári eszköztár ikonra Tanári Eszköztár - Válaszok

A tanulók válaszait megbeszélhetik egy óra keretében, és/vagy áttekintheti a mérnöki jegyzetfüzeteiket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy elvégezték a tevékenységet.

Csak egy objektum van (objektumszám = 1) a pillanatképen, és a szélességet a program biztosítja (objektumszélesség = 152). A középső X értéke 152/2 + 50 = 126.

piros doboz

  • A REDBOX a robot középpontjától balra van (a középponttól kicsit balra). A REDBOX 31,5 pixeles (középen 157,5-126) a robot középpontjától balra.

  • A REDBOX alacsonyabban van, mint a robot középpontja (valamivel alacsonyabban, mint a középpont). A REDBOX 5,5 pixellel (111 - középen 105,5) van a robot középpontja alatt.