Skip to main content
Tanári portál

A STEM Labs olyan kiegészítő oktatási tapasztalatokat nyújt, amelyek rugalmasak és sokféleképpen megvalósíthatók. Használja az ingerlési útmutatót, hogy a Változó sebesség STEM Lab illeszkedjen az ütemtervéhez. Ez a STEM Lab 45, 80, 110 perces megvalósításra adaptálható az anyagokban szereplő teljes 165 perc helyett.

A STEM Lab megvalósításának lehetőségei a következők:

  • Ha korlátozott az időd, csak a Keress és Játssz részt töltsd ki. Mindkét rész teljes ideje 110 perc. A hallgatók továbbra is tapasztalatokkal fejezik be mind az építésben, mind a programozásban.
  • Lehetőség van 80 percre, ha egy (vagy kettő) Autopilot robot készen áll az óra előtt, és megkéri a tanulókat, hogy töltsék ki a Play és Rethink részt. Ez az opció bizonyos építési tapasztalatokat veszít a programozási élmény maximalizálása érdekében.  A tanulók ezután futtathatják és tesztelhetik projekteiket a megosztott Autopilot(ok) segítségével.
  • Csökkentheti a Keress, Játssz vagy Újragondolás szakaszokkal töltött időt, ha nem tartod meg a javasolt megbeszéléseket.
  • Ha csak 45 perce van, és legalább egy Autopilot készen áll az óra előtt, kérje meg diákjait, hogy töltsék ki a Play részt, hogy programozási tapasztalatot szerezzenek a VEXcode IQ használatával a robot vezetési és fordulási sebességének beállításához.

A STEM Lab ütemezési útmutatói áttekintik a STEM Lab egyes szakaszaiban (Keresés, Játssz, Alkalmazás, Újragondolás, Ismerkedés) tanított fogalmakat, összekapcsolják azokat az erőforrásokat, amelyeket a tanárok használhatnak a fogalmak betanításához, és azonosítják az összes szükséges anyagot. A STEM Lab Pacing Guide egy szerkeszthető Google-dokumentum, amelyet elmenthet eszközére, és az osztálytermi korlátok és a tanulók igényei alapján módosíthatja.

Változó sebességű ingerlési útmutató

Google Doc .docx .pdf