Skip to main content

Castle Crashers
5. lecke: Castle Crasher verseny

Versenyez

Itt az ideje, hogy részt vegyen a Castle Crasher versenyen! Ebben az autonóm versenyben a robotod a lehető legtöbb pontot igyekszik megszerezni úgy, hogy "várakat" ütköztet, és leüti a kockákat a pályáról. Minden meccs közben eltakarított kocka egy pontot ér, és a legtöbb pontot szerző robot nyer! Kódolja robotját, hogy felkutasson, lezuhanjon és megtisztítsa a várakat – de vigyázzon, nem akar leesni a mezőről! Tekintse meg az alábbi videót, hogy megismerje a folyamatot, amellyel a korábban tanult dolgokat alkalmazhatja a Castle Crasher versenyen.

A szabályok megértése

A Castle Crasher egy autonóm meccsként játszódik, ahol a cél az, hogy a robotodat kódolja, hogy megkeresse, lezuhanjon és eltávolítsa a kocka „várakat” a megemelt mezőről, hogy pontokat szerezzen. Tartsa szemmel a kastélyok elhelyezkedését, mivel minden mérkőzés elején véletlenszerűen kerülnek kiválasztásra.

Ön és csapata alkalmazhatja a mérnöki tervezési folyamatot a robotjára és a kódjára, hogy maximalizálja a pontszámot a futás során. 

Számos stratégia használható a Castle Crasher versenyen való sikeres részvételhez. Nézze meg ezt az animációt, és lásson egy példát a Castle Crasher játékra!

Videó fájl

Olvassa el ezt a dokumentumot a versenyszabályok elemzéséhez és értelmezéséhez. Google

A szabályok olvasása közben gondolja át, hogyan használhatja őket játékstratégia kialakítására.

Egy BaseBot szenzorokkal, amely leüt egy kockát a mezőről a Castle Crasher versenyen

Ellenőrizze, hogy megértette-e 

Mielőtt rátérne a következő videóra, győződjön meg arról, hogy megértette a verseny szabályait az alábbi dokumentumban található kérdések megválaszolásával a mérnöki jegyzetfüzetében. 

Ellenőrizze a megértő kérdéseket Google

A mérnöki tervezési folyamat alkalmazása

Tekintse meg ezt a videót a mérnöki tervezési folyamatról, hogy megtudja, hogyan kell végigmenni a lépéseken a játékstratégiájának, kódjának vagy robottervezésének folytatásához és a Castle Crasher versenyen való megismétléséhez. 

Nyissa meg a mérnöki tervezési folyamat plakátját

Együttműködő döntéshozatal

A mérnöki tervezési folyamat során kommunikálnia kell a csapat tagjaival. Tekintse meg ezt a videót, hogy példákat találjon a jó kommunikációra, amelyet felhasználhat a csapatával való döntéshozatal során.


Válassza a < Return to Lessons , hogy visszatérjen a Lecke Overview-hoz. 

Válassza Következő > lehetőséget, hogy átgondolja, mit tanult és tett a leckében.