Skip to main content

Kasteelcrashers
Les 5: Castle Crasher-wedstrijd

Concurreren

Nu is het tijd om deel te nemen aan de Castle Crasher -competitie! In deze autonome competitie probeert jouw robot zoveel mogelijk punten te scoren door 'kastelen' te laten crashen en de blokjes van het veld te slaan. Elk blokje dat tijdens de wedstrijd wordt leeggemaakt, is één punt waard, en de robot met de meeste punten wint! Codeer je robot om kastelen te zoeken, te crashen en te ontruimen – maar pas op, je wilt niet van het veld vallen! de onderstaande video om te zien hoe je alles wat je eerder hebt geleerd kunt toepassen op de Castle Crasher-competitie.

De regels begrijpen

Castle Crasher speelt zich af als een autonome wedstrijd, waarbij het doel is om je robot te coderen om de kubuskastelen van het verhoogde veld op te sporen, te laten crashen en leeg te maken om punten te scoren. Houd de locatie van de kastelen in de gaten, aangezien deze aan het begin van elke wedstrijd willekeurig worden verdeeld.

Jij en je team kunnen het technische ontwerpproces toepassen op je robot en je code om je score tijdens je run te maximaliseren. 

Er zijn veel strategieën die je kunt gebruiken om succesvol deel te nemen aan de Castle Crasher-competitie. Bekijk deze animatie om een ​​voorbeeld van Castle Crasher-gameplay in actie te zien!

Video bestand

Lees dit document om de regels voor de competitie te analyseren en interpreteren. Google / .docx / .pdf

Denk er tijdens het lezen van de regels over na hoe u ze kunt gebruiken om een ​​spelstrategie te ontwikkelen.

Een BaseBot met sensoren eraan die een kubus van het veld slaat in de Castle Crasher Competition

Controleer uw begrip 

Voordat u doorgaat naar de volgende video, zorg ervoor dat u de regels van de competitie begrijpt door de vragen in het onderstaande document in uw technische notitieboekje te beantwoorden. 

Controleer uw begripsvragen Google / .docx / .pdf

Het technisch ontwerpproces toepassen

Bekijk deze video over het technische ontwerpproces om te zien hoe u de stappen kunt doorlopen om uw gamestrategie, code of robotontwerp voor de Castle Crasher-wedstrijd verder te ontwikkelen en te herhalen. 

Open Engineering ontwerpproces Poster

Gezamenlijke besluitvorming

Terwijl u het technische ontwerpproces doorloopt, moet u met uw teamleden communiceren. Bekijk deze video om voorbeelden te zien van goede communicatie die u kunt gebruiken terwijl u met uw team beslissingen neemt.


Selecteer < Terug naar lessen om terug te gaan naar het lesoverzicht. 

Selecteer Volgende > om na te denken over wat u tijdens deze les hebt geleerd en gedaan.