Skip to main content

Rekabet etmek

Artık Castle Crasher yarışmasında yarışmanın zamanı geldi! Bu otonom yarışmada robotunuz, 'kalelere' çarparak ve Sahadaki küpleri yere düşürerek mümkün olduğu kadar çok puan toplamaya çalışacaktır. Maç sırasında temizlenen her küp bir puan değerindedir ve en çok puanı alan robot kazanır! Robotunuzu kaleleri bulması, çarpması ve temizlemesi için kodlayın - ancak dikkatli olun, Sahadan düşmek istemezsiniz! Daha önce öğrendiğiniz her şeyi Castle Crasher yarışmasında uygulamak için kullanabileceğiniz süreci öğrenmek için aşağıdaki videoyu izleyin.

Kuralları Anlamak

Castle Crasher otonom bir maç olarak gerçekleşir; buradaki amaç, robotunuzu puan kazanmak için yükseltilmiş Alandaki küp 'kaleleri' araması, çarpması ve temizlemesi için kodlamaktır. Her maçın başında rastgele dağıtıldıkları için kalelerin konumlarına dikkat edin.

Siz ve ekibiniz, koşunuz sırasında puanınızı en üst düzeye çıkarmak için mühendislik tasarım sürecini robotunuza ve kodunuza uygulayabilirsiniz. 

Castle Crasher yarışmasında başarılı bir şekilde rekabet etmek için kullanabileceğiniz birçok strateji var. Castle Crasher oyununun bir örneğini çalışırken görmek için bu animasyonu izleyin!

Video dosyası

Yarışma kurallarını analiz etmek ve yorumlamak için bu belgeyi okuyun. Google / .docx / .pdf

Kuralları okurken bunları bir oyun stratejisi geliştirmek için nasıl kullanabileceğinizi düşünün.

Sensör takılı bir BaseBot, Castle Crasher Yarışmasında Sahadan bir küpü düşürüyor

Anlayışınızı Kontrol Edin 

Bir sonraki videoya geçmeden önce mühendislik defterinizde bulunan aşağıdaki belgede yer alan soruları cevaplayarak yarışmanın kurallarını anladığınızdan emin olun. 

Anlayışınızı Kontrol Edin soruları Google / .docx / .pdf

Mühendislik Tasarım Sürecinin Uygulanması

Castle Crasher yarışması için oyun stratejinizi, kodunuzu veya robot tasarımınızı geliştirmeye ve yinelemeye devam etmek için gerekli adımları nasıl atacağınızı görmek üzere mühendislik tasarım süreciyle ilgili bu videoyu izleyin. 

Açık Mühendislik Tasarım Süreci Posteri

İşbirlikçi Karar Alma

Mühendislik tasarım süreci boyunca çalışırken ekip üyelerinizle iletişim kurmanız gerekecektir. Ekibinizle karar alırken kullanabileceğiniz iyi iletişim örneklerini görmek için bu videoyu izleyin.


Derse Genel Bakış'a geri dönmek için < Dersler Dön'ü seçin. 

Bu Ders boyunca öğrendikleriniz ve yaptıklarınız üzerinde düşünmek için Sonraki > seçin.