Skip to main content

Castle Crashers
Oppitunti 5: Castle Crasher -kilpailu

Kilpailla

Nyt on aika kilpailla Castle Crasher -kilpailussa! Tässä autonomisessa kilpailussa robottisi yrittää kerätä mahdollisimman monta pistettä törmäämällä "linnoihin" ja lyömällä kuutiot pois kentältä. Jokainen ottelun aikana tyhjennetty kuutio on yhden pisteen arvoinen, ja robotti jolla on eniten pisteitä, voittaa! Koodaa robottisi etsimään, törmäämään ja puhdistamaan linnoja – mutta varo, et halua pudota kentältä! Katso alla oleva video oppiaksesi prosessista, jonka avulla voit soveltaa kaikkia aiemmin oppimaasi asioita Castle Crasher -kilpailuun.

Sääntöjen ymmärtäminen

Castle Crasher tapahtuu autonomisena otteluna, jossa tavoitteena on koodata robottisi etsimään, kaatumaan ja poistamaan kuution "linnat" korotetulta kentältä pisteiden saamiseksi. Pidä silmällä linnojen sijaintia, koska ne satunnaistetaan jokaisen ottelun alussa.

Sinä ja tiimisi voitte soveltaa suunnitteluprosessia robottiisi ja koodiisi maksimoidaksesi pisteesi juoksun aikana. 

On monia strategioita, joiden avulla voit kilpailla menestyksekkäästi Castle Crasher -kilpailussa. Katso tämä animaatio nähdäksesi yhden esimerkin Castle Crasher -pelistä toiminnassa!

Videotiedosto

Lue tämä asiakirja analysoidaksesi ja tulkitaksesi kilpailun sääntöjä. Google

Kun luet sääntöjä, mieti, kuinka voit käyttää niitä pelistrategian kehittämiseen.

BaseBot, jonka anturit on kiinnitetty, lyö kuution pois kentältä Castle Crasher -kilpailussa

Tarkista ymmärryksesi 

Ennen kuin siirryt seuraavaan videoon, varmista, että ymmärrät kilpailun säännöt vastaamalla alla olevan asiakirjan kysymyksiin suunnittelumuistikirjassasi. 

Tarkista ymmärtäväisyyskysymyksesi Google

Teknisen suunnitteluprosessin soveltaminen

Katso tämä video suunnitteluprosessista nähdäksesi, kuinka voit jatkaa pelistrategiasi, koodisi tai robottisuunnittelun kehittämistä ja iterointia Castle Crasher -kilpailussa. 

Avaa suunnitteluprosessin juliste

Yhteistyöllinen päätöksenteko

Kun työskentelet suunnitteluprosessin läpi, sinun on kommunikoitava tiimisi jäsenten kanssa. Katso tämä video nähdäksesi esimerkkejä hyvästä viestinnästä, jota voit käyttää tehdessäsi päätöksiä tiimisi kanssa.


Valitse < Palaa oppituntiin palataksesi oppituntien yleiskatsaukseen. 

Valitse Seuraava > pohtiaksesi, mitä olet oppinut ja tehnyt tämän oppitunnin aikana.