Skip to main content

Opettajan työkalulaatikon kuvake Opettajan työkalupakki - Tämän osan tarkoitus

Tämä soveltamisosio auttaa opiskelijoita ymmärtämään, kuinka liikkeen muuntamista linkeillä käytetään todellisessa maailmassa analysoimalla saksinostoja. Tämän sivun kysymyksiä voi tutkia ryhmässä ohjaamalla luokan keskustelua tai pyytämällä oppilaita kirjoittamaan ideansa yksittäin suunnitteluvihkoonsa. Tätä voidaan käyttää summatiivisena arviointina, kuten kotitehtävänä tai luokassa kehittävänä arviointina. Napsauta tätä linkkiä (Google / .docx / .pdf) nähdäksesi suunnittelumuistikirjan rubriikin ja tätä linkkiä (Google / .docx / .pdf) saadaksesi yhteistyörubriikki. Motivoida keskustelua -osiossa on kysymyksiä, jotka saavat opiskelijat pohtimaan, missä tilanteissa saksinostimet tai sidokset yleensä voivat olla hyödyllisiä.

Trukki - 2
Rakentamiseen käytetty saksinostin

Tavoittele taivasta!

Grabber ja saksinostin ovat hyvin samankaltaisia ​​laitteita. Saksinostimia käytetään monissa eri ammateissa. Niiden avulla työntekijät voivat saavuttaa useita eri korkeuksia, kun he suorittavat työnsä. Lisäksi saksinostimet tarjoavat liikkuvan ja vakaan alustan työn suorittamiseen. Niitä käytetään usein tikkaiden tai rakennustelineiden sijasta. Niiden liikkuvuus sekä vakaus ja turvallisuus luovat turvallisemman ja tehokkaamman työympäristön.

Jotkut alla olevista ammateista käyttävät usein saksinostimia:

  • Rakennustyöläiset

  • Sähköasentajat

  • Kirvesmiehet

  • Varastotyöntekijät

  • Mekaniikka

Motivoi keskustelua -kuvake Motivoi keskustelua

Saksinostimia nähdään useimmissa suurissa kaupungeissa sekä rakennustyömailla, ja ne auttavat tekemään työympäristöistä vakaampia, turvallisempia ja turvallisempia. Kehota oppilaitasi keskustelemaan siitä, kuinka saksinostimet voivat olla hyödyllisiä.

K: Mitä hyötyä saksinostimen käytöstä on tikkaisiin verrattuna?
A: Saksinostin voi yleensä ulottua pidemmälle ja pysyä vakaampana myös ulkoisten tekijöiden, kuten tuulen tai kevyen tärinän, vaikutuksesta. Tikkaat tarvitsevat myös rakenteen, johon se nojaa, kun taas saksinostin voi nousta pystysuunnassa ilmaan ilman, että se riippuu toisesta lähellä olevasta rakenteesta. Tämä voi olla hyödyllistä korjattaessa voimalinjoja tai muissa tilanteissa, joissa kiinnostava alue saattaa olla eristetty. Tikkaissa on myös yleensä vain yksi henkilö kerrallaan, kun taas saksinosissa on yleensä ylätaso, joka pystyy tukemaan useita ihmisiä kerralla.

K: Vivusta voidaan luoda mekanismeja, kuten kahmarit tai saksinostimet, jotka voivat ulottua pystysuoraan (suoraan ylös) tai vaakasuoraan (ulospäin). Onko olemassa muita yhteyksiä, jotka voisivat mahdollistaa mekanismien tai robottien liikkumisen?
A: Kyllä. Mahdollinen vastaus voi olla nelitankoinen vivusto, jonka avulla robotti voisi nostaa ja laskea käsivartta tai muuta laitetta hissillä ylös ja alas.

K: Mitä Grabberille voisi tapahtua, jos siihen lisättäisiin lisää linkkejä, jotta se kestäisi pidempään?
A: Grabber saattoi venyä pidempään, mutta vaatisi myös enemmän voimaa sen laajentamiseksi, kun lisäosia lisättiin. Siitä tulee myös mahdollisesti vähemmän vakaa, mitä enemmän linkkejä (palkkeja) lisätään vahvistamatta muuta suunnittelua. Jos lisää palkkeja, lisää 1x1 liitinnastoja saatetaan joutua lisäämään rakenteen vahvistamiseksi. Toinen vaihtoehto voi olla vahvemman materiaalin, kuten teräksen, käyttö.

K: Saksivivustoa ei käytetä vain nostamiseen. Niitä käytetään myös yleisesti ulottumaan tilan yli tai vetäytymään kompakteihin muotoihinsa tilan sivulla. Missä olet saattanut nähdä saksilinkoa, jota käytetään ulottumaan tilan yli?
A: Paras esimerkki on saksiportti, jota käytetään säilyttämään kompakti ja joka voi myös ulottua tilan yli. Jotkut yleisimmistä paikoista, joissa saksiportit nähdään, ovat portaiden yläpäät kotona, jossa on eläimiä tai pieniä lapsia, julkisivuissa lisäturvana, lentokentillä tai vanhoissa hisseissä.

Laajenna oppimiskuvaketta Laajenna oppimistasi

Laajenna tätä toimintaa kokeilemalla seuraavia:

  • Pyydä oppilaita työskentelemään ryhmissä löytääkseen verkosta kuvia käytössä olevista saksinostimista ja luomaan sitten kollaasi näistä yksinkertaisista koneista. Opiskelijat voivat merkitä jokaiselle esimerkille ammatin, jossa sitä käytetään.

  • Toinen vaihtoehto tälle toiminnalle olisi rakentaa saksilostin eri materiaalista, kuten pahvista. Leikkaa ohuesta pahvista suorakaiteen muotoisia paloja ja liitä ne samalla mallilla kuin Grabber käyttämällä liitäntänappeja tai peukalonappeja, kuten 1x1 liitinnastat. Kokeile erikokoisia suorakaiteen muotoisia pahvipaloja. Ohjaa oppilaita pohtimaan erilaisia ​​malleja vertaamalla ja vastakkain materiaaleja suunnitteluvihkossaan.