Skip to main content

Tietää
Kaappari

Opettajan työkalulaatikon kuvake Opettajan työkalupakki

  1. Oppilaat voivat selittää, kuinka Grabber voi tarttua, nostaa, siirtää ja vapauttaa esineen.

  2. Mahdollisia vastauksia ovat Grabberin käyttö osana uutta peliä tai vammaisten henkilöiden auttaminen saavuttamaan tarvittavat esineet.

  3. Kyllä, Grabber sisältää useita vipuja, jotka antavat käyttäjälle eräänlaisen mekaanisen edun, jota kutsutaan etäisyyseduksi. "Etu" ilmenee, kun vivut suurentavat kohdistettua voimaa ja lisäävät etäisyyttä, jota Grabber voi liikkua.

  4. Mahdollinen esimerkki vastauksesta voisi olla "Grabber koostuu useista vipuista; eräänlainen yksinkertainen kone. Sen rakenteen muodostamiseen tarvitaan palkkeja ja liittimiä. Vivut muodostavat palkit on yhdistetty nivelpisteeseen tai tukipisteeseen liittimellä. Palkit ja liittimet toimivat yhdessä ja luovat etäisyysedun."

Nyt kun rakennus on valmis, tutki ja katso, mitä se voi tehdä. Vastaa sitten seuraaviin kysymyksiin tekniikan muistikirjassasi:

  1. Mitä Grabber tekee? Selitä yksityiskohtaisesti.

  2. Miten Grabberia voidaan käyttää? Selitä yksityiskohdilla ja luonnoksilla.

  3. Mekaaninen etu on etu, joka saavutetaan käyttämällä voimansiirtomekanismia. Onko Grabberilla mekaanisia etuja? Jos on, mikä on mekaaninen etu? Selitä yksityiskohtaisesti.

  4. Selitä tämä rakennelma käyttämällä yleistä suunnitteluterminologiaa jollekin, joka ei ole nähnyt sitä. Käytä kuvauksessasi vähintään kolmea seuraavista termeistä: palkit, liittimet, vivut, kääntöpisteet, tukipiste ja yksinkertaiset koneet. Voisin esimerkiksi sanoa, että palkki on tekninen termi, joka kuvaa tätä rakennetta, koska rakenne vaatii palkkeja muodostamaan "rakenteensa". Saatat joutua etsimään näitä termejä, jos tarvitset selvennystä.

Opettajan työkalulaatikon kuvake Opettajan työkalupakki

Neuvo oppilaita ajattelemaan kriittisesti kysymyksiä osallistumalla ajattelu-parin jakamiseen. Pyydä oppilaita vastaamaan itse kysymyksiin tekniikan muistikirjassaan. Insinöörimuistikirjaa voidaan käyttää arvioinnissa. Napsauta tätä linkkiä (Google / .docx / .pdf) nähdäksesi suunnittelumuistikirjan rubriikin. Pyydä sitten muutaman minuutin kuluttua oppilaita kääntymään kumppanin tai kolmen opiskelijan ryhmän puoleen keskustelemaan siitä, mitä kukin oppilas on kirjoittanut. Kannusta heitä pohtimaan erilaisia ​​vastauksia, joita heidän ikätoverinsa tarjoavat. Yhteistyö voi olla myös arvioinnin muoto. Napsauta tätä linkkiä (Google / .docx / .pdf) nähdäksesi yhteistyörubriikin. Lopuksi, muutaman minuutin kuluttua, avaa luokka keskustelua varten saadaksesi kriittisemmän analyysin kysymyksistä.