Skip to main content
Docentenportaal

Leraar Toolbox-pictogram Docententoolbox - Activiteitenoverzicht

  • Deze verkenning laat leerlingen kennismaken met het basisgedrag van voorwaarts en achterwaarts programmeren. Klik hier (Google Doc / .docx / .pdf) voor het overzicht van deze activiteit.

  • Door gebruik te maken van de aandrijflijnrobotconfiguratie kunnen de leerlingen Autopilot programmeren om vooruit te rijden door simpelweg het aandrijfblok te selecteren. Voor meer informatie over de gebruikte blokken, klik hier .

    Google Doc / .docx / .pdf /

Icoon voor tips voor docenten Tips voor docenten

  • Als dit de eerste keer is dat de leerling VEXcode IQ gebruikt, kan hij of zij op elk moment tijdens deze verkenning de Tutorials raadplegen. De Tutorials bevinden zich in de werkbalk.

  • Klik hier (Google Doc / .docx / .pdf) voor suggesties om te demonstreren hoe de Drivetrain-aandrijfblokken met elkaar in verband staan.

  • Zorg ervoor dat elke studentengroep over alle benodigde materialen beschikt.

Automatische piloot is klaar om te bewegen!

Deze verkenning geeft je de tools waarmee je een aantal coole projecten kunt gaan maken die je Autopilot kan volgen.

  • VEXcode IQ die bij deze verkenning zal worden gebruikt:

  • Voor meer informatie over het blok opent u de Help en selecteert u vervolgens het blok [Drive].

  • De bouwer in elke groep moet de benodigde hardware verkrijgen. De Recorder zou het technische notitieboekje van de groep moeten krijgen. De programmeur moet VEXcode IQ openen.

Benodigde materialen:
Hoeveelheid Benodigde materialen
1

Automatische pilootrobot

1

Opgeladen robotbatterij

1

VEXcode IQ

1

Techniek notitieboekje

1

USB-kabel (bij gebruik van een computer)

Icoon voor tips voor docenten Tips voor docenten

  • Modelleer elk van de stappen voor probleemoplossing voor de leerlingen. Herinner de leerlingen eraan dat elke groep iemand heeft in de rol van de bouwer. Die persoon moet deze items tijdens de verkenning controleren.

  • Klik hier voor de configuratie van de motoren en sensoren van de Autopilot.

Stap 1: Voorbereiden op de verkenning

Heb je elk van deze items klaar voordat je met de activiteit begint? De bouwer moet elk van de volgende punten controleren:

Bekijk de tutorial voor het oplossen van problemen als Autopilot een van deze stappen niet doorstaat.

Icoon voor tips voor docenten Tips voor docenten

  • Omdat dit een beginactiviteit met programmeren is, moet de leraar de stappen modelleren en vervolgens de leerlingen vragen dezelfde acties uit te voeren. De docent moet vervolgens de leerlingen controleren om er zeker van te zijn dat ze de stappen correct volgen.

  • Zorg ervoor dat de leerlingen Voorbeelden hebben geselecteerd in het menu Bestand.

  • Zorg ervoor dat de leerlingen de sjabloon Autopilot (aandrijflijn)hebben geselecteerd.

    Op de pagina Voorbeelden kunt u de leerlingen erop wijzen dat er verschillende keuzes zijn waaruit ze kunnen kiezen. Terwijl ze andere robots bouwen en gebruiken, krijgen ze de kans om verschillende sjablonen te gebruiken.

  • Je kunt leerlingen vragen om hun initialen of de naam van hun groep aan de projectnaam toe te voegen. Dit zal helpen de programma's te differentiëren als je de studenten vraagt ​​ze in te dienen.

Stap 2: Start een nieuw project

Voordat u met uw project begint, moet de programmeur het juiste sjabloonproject selecteren. De sjabloon Autopilot (aandrijflijn) bevat de configuratie van de Autopilot-motoren en -sensoren. Als de sjabloon niet wordt gebruikt, zal uw robot het project niet correct uitvoeren.

De programmeur moet de volgende stappen uitvoeren:

  • Open het menu Bestand.

  • Selecteer Openen Voorbeelden.

  • Gebruik de filterbalk bovenaan de applicatie en selecteer 'Sjablonen'.

  • Selecteer en open de sjabloon Stuurautomaat (aandrijflijn).

  • Omdat we het blok [Drive] gaan gebruiken, hernoemt u de naam van uw project Drive.

  • Bewaar uw project.

  • Controleer of de projectnaam Drive nu in het venster in het midden van de werkbalk staat.

Leraar Toolbox-pictogram Teacher Toolbox - Projecten opslaan

Wijs erop dat toen ze VEXcode IQ voor het eerst openden, het venster het label VEXcode Project had en niet werd opgeslagen (aangegeven op de werkbalk). VEXcode Project is de standaard projectnaam wanneer VEXcode IQ voor het eerst wordt geopend. Nadat het project de naam Drive had gekregen en was opgeslagen, werd de weergave bijgewerkt naar Opgeslagen. Met behulp van dit venster in de werkbalk is het eenvoudig om te controleren of de leerlingen het juiste project gebruiken en dat het is opgeslagen.

Zodra een project voor het eerst is opgeslagen, slaat VEXcode IQ alle daaropvolgende wijzigingen automatisch op, zoals aangegeven door het bericht naast de projectnaam.

Vertel de leerlingen dat ze nu klaar zijn om aan hun eerste project te beginnen. Leg de leerlingen uit dat ze door slechts een paar eenvoudige stappen te volgen een project kunnen creëren en uitvoeren dat de Autopilot vooruit zal helpen.

Leraar Toolbox-pictogram Docententoolbox - Stop en bespreek

Dit is een goed moment om even te pauzeren en de studentengroepen de stappen te laten doornemen die zojuist zijn voltooid bij het starten van een nieuw project in VEXcode IQ. Klik hier (Google Doc / .docx /.pdf) voor suggesties.