VEX IQ -haaste
Joka vuosi tiimit voivat suunnitella ja rakentaa robotin pelatakseen muita joukkueita vastaan pelipohjaisessa VEX IQ Challenge -haasteessa. Peli muuttuu joka vuosi. Napsauta tästä nähdäksesi tämän vuoden peli ja säännöt. Turnauksia järjestetään ympäri vuoden alueellisella, osavaltion ja kansallisella tasolla, mikä johtaa VEX Robotics World Championshipiin joka huhtikuussa.
VEX IQ Challenge pelataan 4'x8' suorakaiteen muotoisella kentällä. Joukkueet ohjelmoivat robottinsa liikkumaan kentällä ja nappaamaan, heittämään ja sijoittamaan pelinappuloita pisteytysalueille ansaitakseen eniten pisteitä.
Joukkueet kohtaavat kahdenlaisia haasteita. Robotic Skills Challenge -haasteessa joukkueet yrittävät kerätä mahdollisimman paljon pisteitä robottirakenteellaan kahden tyyppisissä otteluissa. Ajotaitoottelut ovat täysin kuljettajan ohjaamia, ja ohjelmointitaitoottelut ovat itsenäisiä, ja oppilaiden vuorovaikutus on rajoitettu. Toinen haastetyyppi on Teamwork Challenge, jossa kaksi robottia kilpailee haasteessa liittoutumana 60 sekunnin pituisissa otteluissa, jotka työskentelevät yhdessä saadakseen eniten pisteitä.
VEX-kilpailut antavat opiskelijoille mahdollisuuden:
-
Osoita ajo- ja ohjelmointitaitojaan.
-
Työskentele yhdessä tiiminä ongelmien ratkaisemiseksi.
-
Tapaa uusia ihmisiä heidän yhteisöstään, osavaltiostaan ja jopa muista maista.
-
Pidä hauskaa!
Laajenna oppimistasi - Perustetaan tiimi tämän vuoden haastetta varten!
Vieraile REC-säätiön verkkosivuilla ja katso tämänhetkistä haastetta esittelevä video napsauttamalla tätä linkkiä.
Haasta opiskelijat työskentelemään pienissä ryhmissä aivoriihiksi luettelo käyttäytymismalleista, joita tiimin robotti tarvitsee ratkaistakseen tämän vuoden haasteen.
Oppilaiden tulee jakaa ajatuksensa muun luokan kanssa ja sitten yhdistää luettelot pääluetteloksi. Opettaja voi käyttää tätä opiskelijan luomaa luetteloa suunnittelutarkoituksiin valitessaan lisää VEX STEM -laboratorioita suoritettaviksi.
Kun opiskelijat ovat jakaneet käyttäytymisluettelonsa, he voivat valmistautua kilpailuihin edelleen pyytämällä ryhmiä järjestämään seuraavat asiat suunnitteluvihkoonsa:
-
Piirrä pelikenttä ja kartoi reitit, joita robotin tulee seurata pisteiden keräämiseksi.
-
Selitä selkeällä kielellä jokainen käyttäytyminen, joka robotin on suoritettava (tätä kutsutaan pseudokoodiksi).