De VEX IQ-uitdaging
Elk jaar kunnen teams een robot ontwerpen en bouwen om tegen andere teams te spelen in een gamegebaseerde VEX IQ Challenge. Het spel verandert elk jaar. Klik hier voor het huidige spel en de spelregels van dit jaar. Toernooien worden het hele jaar door gehouden op regionaal, staats- en nationaal niveau, wat elk jaar in april leidt tot het VEX Robotics Wereldkampioenschap.
De VEX IQ Challenge wordt gespeeld op een rechthoekig veld van 4'x8'. Teams programmeren hun robots om over het veld te bewegen en speelstukken te grijpen, te gooien en in scorezones te plaatsen om de meeste punten te verdienen.
Er zijn twee soorten uitdagingen die de teams zullen aanpakken. In de Robotic Skills Challenge proberen teams in twee soorten wedstrijden zoveel mogelijk punten te scoren met hun robotconstructie. Matches voor rijvaardigheid worden volledig door de bestuurder bestuurd en Matches voor programmeervaardigheden zijn autonoom met beperkte interactie tussen studenten. Het tweede type uitdaging is de Teamwork Challenge, waarbij twee robots als alliantie de uitdaging aangaan in wedstrijden van 60 seconden, waarbij ze samenwerken om de meeste punten te scoren.
VEX Competities geven studenten de mogelijkheid om:
-
Demonstreer hun rij- en programmeervaardigheden.
-
Werk samen als een team om problemen op te lossen.
-
Ontmoet nieuwe mensen uit hun gemeenschap, staat en zelfs andere landen.
-
Veel plezier!
Breid uw leerproces uit - Laten we een team samenstellen voor de uitdaging van dit jaar!
Bezoek de website van de REC Foundation en bekijk de video waarin de huidige uitdaging wordt geïntroduceerd door op deze linkte klikken.
Daag de leerlingen uit om in kleine groepen te brainstormen over een lijst met gedragingen die de robot van een team nodig heeft om de uitdaging van dit jaar op te lossen.
De leerlingen moeten hun ideeën delen met de rest van de klas en de lijsten vervolgens samenvoegen tot een hoofdlijst. Deze door de leerling gemaakte lijst kan door de docent worden gebruikt voor planningsdoeleinden bij het kiezen van extra VEX STEM-labs om te voltooien.
Nadat ze hun lijst met gedragingen hebben gedeeld, kunnen leerlingen zich verder voorbereiden op wedstrijden door de groepen te vragen het volgende in hun technische notitieboekjes te organiseren:
-
Schets het speelveld en breng routes in kaart die de robot moet volgen om punten te scoren.
-
Leg in duidelijke taal elk gedrag uit dat de robot moet uitvoeren (dit staat bekend als pseudocode).