Skip to main content

Tietää
Testbed - VEX IQ -anturit

Tutustu VEX IQ Touch -LEDiin

Pyydä lukijaa järjestämään, kuinka ryhmä lukee "VEX IQ Touch LED" -artikkelin VEX-kirjastosta saadaksesi tietoa Touch LEDin toiminnasta ja sen käytöstä.

Ohjelma Touch LED-valolla

Pyydä ohjelmoijaa avaamaan VEXcode IQ ja toimimaan seuraavasti:

Testaa kosketusvaloa

Pyydä testaajaa yhdistämään Testbed tietokoneeseesi ja toimi sitten seuraavasti:

 • Lataa projekti IQ Robot Brainiin.

 • Suorita projekti ja paina kosketusmerkkivaloa, jotta näyttöön tulee vihreä. Tai vapauta kosketusmerkkivalo (EI painettu), jotta se näyttää punaisena.

 • Jos tarvitset apua projektin lataamisessa ja suorittamisessa, katso Lataa ja suorita projekti -opetusvideo.

Vastaa seuraaviin kysymyksiin ja pyydä tallenninta dokumentoimaan ne suunnittelumuistikirjaasi:

 1. Missä tilanteissa voit käyttää Touch LEDiä robotissa?

 2. Pitääkö Touch LEDiä painaa värien vaihtamiseksi?

 3. Raportoiko Touch LED arvot 1 (TOSI) tai 0 (EPÄTOSI)?

 4. Voiko Touch LED ilmoittaa, minkä värinen se näyttää?

Opettajan työkalulaatikon kuvake Opettajan työkalupakki - vastauksia

 1. Kosketusvaloa voidaan käyttää robotin käynnistys- tai pysäytyspainikkeena. Kosketusvaloa voidaan käyttää myös näyttämään robotin jonkin osan tila (esim. vihreänä, kun kynsi on auki) tai robotin ohjelmoinnin jokin osa (esim. keltainen, kun robotti suorittaa osan projekti).

 2. Kosketusvaloa ei tarvitse painaa eikä värien vaihtamiseksi. LEDin väri voidaan asettaa projektin sisällä.

 3. Kosketusvalo ilmoittaa arvot 1 (TOSI) tai 0 (EPÄTOSI), kuten puskurikytkin ilmoittaa, onko sitä painettu vai ei.

 4. Touch-LED voi ei ilmoittaa näyttämänsä värin. Projekti asettaa näytettävän värin ja/tai sitä muutetaan painettaessa, mutta Touch LED -valon nykyiselle värille ei ole tunnistuslohkoa.

Opettajan työkalulaatikon kuvake Opettajan työkalupakki - Vianetsintä

Touch-LEDin kanssa työskennellessä saattaa esiintyä tapauksia, joissa se ei toimi niin kuin sen pitäisi. Jos näin käy, aloita vianetsintä kokeilemalla seuraavia vaiheita:

 • Aloita tarkistamalla, että Touch LEDin laiteohjelmisto on ajan tasalla. Lue tämä -artikkeli saadaksesi lisätietoja laiteohjelmiston päivittämisestä.

 • Jos laiteohjelmisto on ajan tasalla, katso tarkemmin IQ Brainin Device Info -näyttöä ja tarkista, että "painattu" ja "vapautettu" -tilat rekisteröivät aivoihin. Voit myös jatkaa punaisen, vihreän, sinisen ja pois päältä -näytön värien selaamista painamalla kosketusvaloa. Muita yleisempiä ongelmia varten on artikkeli "VEX IQ -anturien vianmääritys."

 • Jos laitetiedot ilmoittavat tarkat arvot, ongelma voi olla siinä, että opiskelija on kopioinut projektin väärin.

  • Projektin vianmäärityksen tekemiseksi tarkista, että laite on määritetty oikein - eli että he käyttivät oikeaa Testbed-esimerkkiprojektia. Lisätietoja Touch LEDin määrittämisestä on artikkelissa "Kuinka VEX IQ -anturit määritetään - VEXcode IQ" .

  • Varmista, että opiskelijat kopioivat ja rakensivat projektin oikein. Voit käyttää VEXcode IQ:n print -lohkoa näyttääksesi nykyiset anturiarvot aivoissa projektin edetessä virheeseen tai projektin loppuun asti.

 • Jos laitetiedot EIVÄT ilmoita tarkkoja arvoja, ongelma saattaa liittyä laitteistoon.

  • Voit tehdä laitteiston vianmäärityksen tarkistamalla portin yhteyden Smart Cable -kaapelilla artikkelin "VEX IQ -laitteiden liittäminen älyportteihin" avulla.

  • Jos Touch-LED on kytketty oikein ja se ei edelleenkään toimi kuten pitäisi, Touch-LED:ssä voi olla fyysinen ongelma. Kokeile kytkeä se pois päältä toisella Touch LEDillä.