Skip to main content

STEM-laboratoria
Testbed - VEX IQ-sensoren

Maak kennis met de VEX IQ Touch LED

Vraag de lezer om te organiseren hoe de groep het artikel "VEX IQ Touch LED" uit de VEX-bibliotheek gaat lezen om te leren hoe de Touch LED werkt en hoe deze te gebruiken.

Programmeer met de Touch LED

Laat de programmeur VEXcode IQ openen en volg deze stappen:

Test de Touch-LED

Laat de tester het Testbed op uw computer aansluiten en volg dan deze stappen:

 • Download het project naar het IQ Robotbrein.

 •  druk op de Touch-LED om groen weer te geven. Of laat de Touch-LED los (NIET ingedrukt) zodat deze rood weergeeft.

 • Voor hulp bij het downloaden en uitvoeren van een project kunt u de instructievideo Een project downloaden en uitvoeren bekijken.

Beantwoord de volgende vragen en vraag de Recorder om ze in uw engineering notebook te documenteren:

 1. In welke situaties zou je een Touch LED op een robot kunnen gebruiken?

 2. Moet de Touch LED ingedrukt worden om van kleur te veranderen?

 3. Rapporteert de Touch LED waarden van 1 (TRUE) of 0 (FALSE)?

 4. Kan de Touch LED aangeven welke kleur hij weergeeft?

Leraar Toolbox-pictogram Docententoolbox - Antwoorden

 1. Een Touch-LED kan worden gebruikt als start- of stopknop op een robot. Een Touch-LED kan ook worden gebruikt om de status van een van de robotonderdelen weer te geven (bijvoorbeeld groen weergeven als de klauw open is) of een van de onderdelen van de robotprogrammering (bijvoorbeeld geel weergeven als de robot een gedeelte van de robot voltooit). project).

 2. De Touch LED hoeft niet op , maar op te worden gedrukt om van kleur te veranderen. De kleur van de LED kan binnen het project worden ingesteld.

 3. De Touch-LED rapporteert waarden van 1 (TRUE) of 0 (FALSE), zoals de bumperschakelaar, om aan te geven of deze wel of niet is ingedrukt.

 4. De Touch LED kan en niet de kleur weergeven die hij weergeeft. De weergegeven kleur wordt door het project ingesteld en/of gewijzigd wanneer erop wordt gedrukt, maar er is geen detectieblok voor de huidige kleur van het Touch LED-licht.

Leraar Toolbox-pictogram Teacher Toolbox - Problemen oplossen

Wanneer u met de Touch LED werkt, kunnen er gevallen zijn waarin deze zich niet naar behoren gedraagt. Als dit gebeurt, begin dan met het oplossen van problemen door de volgende stappen te volgen:

 • Controleer eerst of de firmware van de Touch LED up-to-date is. Lees dit artikel voor meer informatie over het updaten van de firmware.

 • Als de firmware up-to-date is, kijk dan verder in het Device Info-scherm op de IQ Brain om te controleren of de statussen "gedrukt" en "losgelaten" worden geregistreerd op de Brain. U kunt ook door de rode, groene, blauwe en uit-displaykleuren bladeren door op de Touch-LED te drukken. Voor andere, meer algemene problemen is er een artikel: “Problemen met VEX IQ-sensoren oplossen

 • Als de Apparaatinfo nauwkeurige waarden rapporteert, kan het probleem zijn dat de leerling het project verkeerd heeft gekopieerd.

  • Om problemen met het project op te lossen, controleert u of het apparaat correct is geconfigureerd, wat betekent dat ze het juiste Testbed-voorbeeldproject hebben gebruikt. Voor meer informatie over het configureren van de Touch LED leest u het artikel "Hoe VEX IQ-sensoren configureren - VEXcode IQ" .

  • Zorg ervoor dat de leerlingen het project correct hebben gekopieerd en gebouwd. U kunt het blok print in VEXcode IQ gebruiken om de huidige sensorwaarden op de Brain weer te geven terwijl het project doorgaat tot aan de fout of tot aan het einde van het project.

 • Als de Apparaatinfo GEEN nauwkeurige waarden rapporteert, kan het probleem hardwaregerelateerd zijn.

  • Om problemen met de hardware op te lossen, probeert u de poortverbinding met de Smart Cable te controleren met behulp van het artikel “Hoe VEX IQ-apparaten op Smart Ports aan te sluiten

  • Als de Touch LED correct is aangesloten en zich nog steeds niet naar behoren gedraagt, kan er een fysiek probleem met de Touch LED zijn. Test het uitschakelen met een andere Touch-LED.