Skip to main content

Tietää
HULLU. Laatikko

Opettajaportaali

Opettajavihjeet -kuvake Opettajan vinkkejä

  • Neuvo oppilaita keräämään kaikki rakentamiseen tarvittavat osat ennen rakennusprosessin aloittamista. Toinen vaihtoehto ajan säästämiseksi olisi että ohjaaja järjestää kaikki tarvittavatennen opiskelijoiden saapumista.

  • Neuvo oppilaita erottamaan rakennuksen eripituiset osat katsomalla Super Kitin mukana tulevaa skaalausjulistetta .

Opettajan työkalulaatikon kuvake Opettajan työkalupakki - Tämän sivun tarkoitus

Rakennusohjeet näyttävät opiskelijoille vaiheittaiset ohjeet MADin rakentamiseen Laatikko. Rakennusohjevihjeet -osiossa näytetään lisätietoja tietyistä vaiheista, jotka auttavat opiskelijoita menestymään rakentamisessa, joten muista osoittaa tämä osio opiskelijoille. On valinnainen rubriikki arvioida rakentaa tällä sivulla (Google Doc / .docx / .pdf). Jos opiskelijoiden arvioinnissa käytetään rubriikkeja, tarkista rubriikki tai jaa kopiot ennen kuin opiskelijat alkavat työskennellä, jotta he ymmärtävät, miten heidät arvioidaan.

Ennen kuin aloitat rakentamisen, mieti, kuinka oppilaat järjestetään. Onko jokaisella opiskelijalla oma MAD? Box, vai toimivatko he pareittain vai ryhmissä? Jos työskentelee ryhmissä, jokainen opiskelija voisi rakentaa osan askelmista tai jokaiselle opiskelijalle voitaisiin antaa rooli. Jos opiskelijat työskentelevät ryhmissä, sivulla on valinnainen yhteistyörubriikki (Google Doc / .docx / .pdf ).

Napsauta tätä (Google Doc / .docx / .pdf)  saadaksesi tietoja oppilaiden järjestämisestä ryhmiin tätä toimintaa varten.

Tässä artikkelissaehdotuksia oppilaiden sitouttamiseen, jotka suorittavat rakennustyöt muita nopeammin.

Rakenna MAD Laatikko

Rakenna MAD noudattamalla rakennusohjeita Laatikko.

Avaa ja noudata rakennusohjeiden ohjeita rakentaaksesi MAD Box.

Google Doc / .docx / .pdf

 

Opettajavihjeet -kuvake Opettajavinkit - Rakennusohjevinkki

Ennen aloittamista: Laske kaikki osat ennen rakentamisen aloittamista ja pidä ne helposti saatavilla.

Vaihe 1: Työnnä ensin 3x muovikorkkinen akseli 1x3 akselin lukituslevyn keskimmäisen reiän läpi. Lisää sitten Mini Standoff Connector -liitin 3x muovikorkiseen akseliin ennen kuin asetat koko yhdistetyn kappaleen 1x10-palkin toiseen reikään.

Vaihe 2, 6 ja 10: 12 Tooth Gear ja 36 Tooth Gear hammaspyörän hampaat lukittuvat toisiinsa.

Vaihe 9: Työnnä ensin 3x muovikorkkinen akseli 1x3 akselin lukituslevyn keskimmäisen reiän läpi. Lisää sitten Mini Standoff Connector -liitin 3x muovikorkiseen akseliin ennen kuin asetat koko yhdistetyn kappaleen 1x10-palkin kolmanteen reikään.

Opettajavihjeet -kuvake Opettajan vinkkejä

Ohjaa oppilaita purkamaan kappaleita varovasti pyörittämällä ja vetämällä varovasti, jotta ne eivät häiritse rakennetta tai vahingoita kappaleita. Kehota oppilaita olemaan tietoisia siitä, että hammaspyörien hampaat lukkiutuvat toisiinsa. Jos ne eivät ole, älä pakota kappaleita yhteen, koska ne ovat todennäköisesti kohdistettu väärin.

Opettajavihjeet -kuvake Opettajavinkit - Opettajien tarkistuslista

Kun kaikki opiskelijat ovat saaneet rakennuksen valmiiksi, käy läpi tämä tarkistuslista varmistaaksesi, että opiskelijat ovat valmiita jatkamaan.

  • Tarkista, että MAD Laatikko on rakennettu oikein.

  • Tarkista, että vaihteet on lukittu oikein.

  • Tarkista, että opiskelijat ovat laittaneet pois ylimääräiset osat ja siivoaneet alueensa.

Laajenna oppimiskuvaketta Laajenna oppimistasi - Sammy

Kuka on Sammy? Sammy on VEX Robotics -kumppani, joka on valmistettu vain 9 VEX IQ -osasta. Sammy on loistava lisäoppimisaktiviteetti, koska opiskelijat voivat luoda Sammylle minkä tahansa lisävarusteen tai asetuksen. Opiskelijoita rajoittaa vain heidän mielikuvituksensa! Napsauta tätä (Google Doc / .docx / .pdf)  nähdäksesi Sammyn rakennusohjeet.

Pyydä oppilaita rakentamaan Sammy, kun he ovat saaneet rakennuksen valmiiksi aikaisin, tai hauskana itsenäisenä laajennustehtävänä. Jos opiskelijat ovat jo rakentaneet Sammyn aiemmissa laboratorioissa, pyydä heitä luomaan Sammylle polkupyörä vaihtamalla yksi MAD:n 1x3 akselin lukituslevyistä. Laatikko pyörällä. Vaihda ensin 1x3 akselin lukituslevy, joka on kytketty 12 hammaspyörään. Käännä ainoaa jäljellä olevaa 1x3 akselin lukituslevyä - katsomalla sitä polkupyörän polkimena - ja huomioi kuinka nopeasti pyörä pyörii ja kuinka helppoa tai vaikeaa se on. Vaihda sitten 12-hampaisessa pyörässä oleva pyörä 36-hampaiseen hammaspyörään ja vaihda 1x3-akselin lukituslevy. Kokeile samaa koetta kääntämällä 1x3 akselin lukituslevyä. Kysy opiskelijoilta, mitä he huomaavat, ja kirjoita havainnot tekniikan vihkoon.

Toinen mahdollinen idea on pyytää opiskelijoita tutkimaan polkupyörän vaihteita ja sitten piirtämään erityisiä vaihteita Sammyn pyörälle. Pyydä oppilaita kysymään, pitäisikö vaihteiden tehdä pyörästä nopeampi vai sallia enemmän tehoa. Kannusta oppilaita tutkimaan kumman tahansa tilanteen etuja ja vastoinkäymisiä ja pyydä oppilaita kirjoittamaan havainnot tekniikan muistikirjaansa. Arvioinnissa on mahdollisuus käyttää suunnittelumuistikirjaa. Napsauta tätä linkkiä nähdäksesi teknisen muistikirjan rubriikin.