Skip to main content

SZÁRMAZIK Labs
ŐRÜLT. Doboz

Tanári portál

Tanári tippek ikonra Tanári tippek

  • Javasolja a tanulóknak, hogy az építési folyamat megkezdése előtt gyűjtsék össze az építkezéshez szükséges összes alkatrészt. Egy másik lehetőség az időmegtakarításraaz oktató a tanulók érkezése előtt az szükséges alkatrészt.

  • Javasolja a tanulóknak, hogy tegyenek különbséget az építmény különböző hosszúságú részei között a Super Kitben található méretezett részek poszter segítségével.

Tanári eszköztár ikonra Tanári eszköztár - Az oldal célja

Az összeállítási utasítások lépésről lépésre mutatják meg a tanulóknak a MAD felépítésére vonatkozó utasításokat Doboz. Az Építési útmutató tippjei szakasz további információkat tartalmaz a konkrét lépésekről, amelyek elősegítik a tanulók sikeres építését, ezért mindenképpen mutasd meg ezt a részt a tanulóknak. Van egy opcionális rubrika a build kiértékeléséhez ezen az oldalon (Google Doc / .docx / .pdf). Ha bármilyen rubrikát használnak a tanulók értékelésére, tekintse át a rubrikát, vagy osszon ki másolatokat, mielőtt a tanulók elkezdenének dolgozni, hogy tisztában legyenek azzal, hogyan fogják értékelni őket.

Mielőtt elkezdené az építést, gondolja át, hogyan lesznek megszervezve tanulói. Minden diáknak lesz saját MAD-ja? Box, vagy párban vagy csapatban fognak dolgozni? Ha csapatban dolgozik, minden diák megépíthet egy lépést, vagy minden tanuló kaphat egy szerepet. Ha a tanulók csoportokban dolgoznak, ezen az oldalon található egy opcionális együttműködési rubrika (Google Doc / .docx / .pdf ).

Kattintson ide (Google Doc / .docx / .pdf)  a tanulók csoportokba szervezésének módjához ehhez a tevékenységhez.

Ha javaslatokat szeretne kapni arra vonatkozóan, hogy miként vonhatja be a többieknél gyorsabban befejező tanulókat, tekintse meg ezt a cikket.

Építsd meg a MAD-ot Doboz

Kövesse az építési utasításokat a MAD elkészítéséhez Doboz.

Nyissa meg, és kövesse az építési utasítások lépéseit a MAD Box felépítéséhez.

Google Doc / .docx / .pdf

 

Tanári tippek ikonra Tanári tippek útmutató tippek

Mielőtt elkezdené: Számolja meg az összes darabot, mielőtt elkezdi az építést, és tegye elérhetővé.

1. lépés: Először vezesse be a 3x osztású műanyag kupakos tengelyt az 1x3 tengelyzáró lemez középső furatán keresztül. Ezután csatlakoztassa a Mini Standoff csatlakozót a 3x osztású műanyag kupakos tengelyhez, mielőtt a teljes kombinált darabot behelyezné az 1x10-es gerenda második furatába.

2., 6. és 10. lépés: A 12-es fogaskerék és a 36-os fogaskerék fogaskerekei egymásba illeszkednek.

9. lépés: Először illessze be a 3x osztású műanyag kupakos tengelyt az 1x3 tengelyzáró lemez középső furatán keresztül. Ezután csatlakoztassa a Mini Standoff csatlakozót a 3x osztású műanyag kupakos tengelyhez, mielőtt a teljes kombinált darabot behelyezné az 1x10-es gerenda harmadik furatába.

Tanári tippek ikonra Tanári tippek

Utasítsa a tanulókat, hogy finoman forgatva és óvatosan lehúzva szedjék szét a darabokat, nehogy megzavarják az építés többi részét, és ne sértsék meg a darabokat. Javasolja a tanulóknak, hogy legyenek tudatában annak, hogy a fogaskerekek fogai egymásba kapcsolódnak. Ha nem, ne erőltesse a darabokat egymáshoz, mert valószínűleg rosszul illeszkednek.

Tanári tippek ikonra Tanári tippek Tanári ellenőrzőlista

Miután minden tanuló befejezte az összeállítást, nézze át ezt az ellenőrzőlistát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a tanulók készen állnak a továbblépésre.

  • Ellenőrizze, hogy a MAD A doboz megfelelően van megépítve.

  • Ellenőrizze, hogy a fogaskerekek megfelelően vannak-e reteszelve.

  • Ellenőrizze, hogy a tanulók elraktak-e minden extra alkatrészt, és kitakarították-e a területüket.

Bővítse ki a tanulást ikont Bővítse tanulását - Sammy

Ki az a Sammy? Sammy egy VEX Robotics társ, amely mindössze 9 VEX IQ darabból áll. A Sammy nagyszerű kiegészítő tanulási tevékenység, mert a tanulók bármilyen kiegészítőt vagy beállítást készíthetnek Sammy számára, amit szeretnek. A diákoknak csak a képzeletük szab határt! Kattintson ide (Google Doc / .docx / .pdf)  a Sammy összeállítási útmutatójának megtekintéséhez.

Kérje meg a tanulókat, hogy építsenek Sammyt, ha korán befejezték az építkezést, vagy szórakoztató, önálló bővítési tevékenységként. Ha a tanulók már építettek Sammyt a korábbi laborokban, kérje meg őket, hogy készítsenek kerékpárt Sammy számára az egyik 1x3-as tengelyzáró lemez cseréjével a MAD-on. Doboz kerekekkel. Először cserélje ki a 12 fogas fogaskerékhez csatlakoztatott 1x3 tengelyrögzítő lemezt. Forgassa el az egyetlen megmaradt 1x3-as tengelyrögzítő lemezt – kerékpárpedálnak tekintve –, és vegye figyelembe, milyen gyorsan forog a kerék, és milyen könnyen vagy nehezen forog. Ezután cserélje ki a 12-es fogaskeréken lévő kereket a 36-os fogaskerékre, és cserélje ki az 1x3-as tengelyrögzítő lemezt. Próbálja meg ugyanezt a kísérletet az 1x3-as tengelyzáró lemez elfordításával. Kérdezd meg a tanulókat, hogy mit vesznek észre, és írd le észrevételeiket a mérnöki füzetükbe.

Egy másik lehetséges ötlet az, hogy megkérjük a diákokat, hogy kutassanak fel a kerékpár fogaskerekei között, majd rajzoljanak konkrét fogaskerekeket Sammy kerékpárjához. Kérd meg a tanulókat, hogy a sebességváltóknak gyorsabbá kell-e tenniük a kerékpárt, vagy nagyobb teljesítményt kell-e biztosítaniuk. Bátorítsa a tanulókat, hogy vizsgálják meg bármelyik helyzet előnyeit és kudarcait, és kérje meg a tanulókat, hogy írják le a megállapításaikat a mérnöki jegyzetfüzetükbe. Lehetőség van a mérnöki jegyzetfüzet használatára értékelésként. Kattintson erre a hivatkozásra a mérnöki jegyzetfüzet rubrikájának megtekintéséhez.