Skip to main content

STEM-laboratoria
BOOS. Doos

Docentenportaal

Icoon voor tips voor docenten Tips voor docenten

  • Adviseer de leerlingen om alle onderdelen die nodig zijn voor de bouw te verzamelen voordat ze met het bouwproces beginnen. Een andere optie om tijd te besparen zou zijn dealle onderdelenvoordat de leerlingen arriveren.

  • Adviseer de leerlingen om onderscheid te maken tussen verschillende lengtes van onderdelen van het bouwwerk door de onderdelenposter op schaal te raadplegen die in de Super Kit zit.

Leraar Toolbox-pictogram Teacher Toolbox - Het doel van deze pagina

De bouwinstructies tonen de leerlingen stap-voor-stap instructies voor het bouwen van de MAD Doos. In de sectie Bouwinstructietips staat aanvullende informatie voor specifieke stappen die leerlingen zullen helpen succesvol te zijn met hun bouw, dus zorg ervoor dat u de leerlingen op dat gedeelte wijst. Er is een optionele rubriek om de build te evalueren op deze pagina (Google Doc / .docx / .pdf). Als er rubrieken worden gebruikt om studenten te beoordelen, bekijk dan de rubriek of deel exemplaren uit voordat de studenten beginnen te werken, zodat het duidelijk is hoe ze zullen worden beoordeeld.

Voordat u met de bouw begint, moet u bedenken hoe uw leerlingen zullen worden georganiseerd. Zal elke student zijn eigen MAD hebben? Box, of werken ze in paren of teams? Als je in teams werkt, kan elke leerling een deel van de stappen bouwen of kan elke leerling een rol krijgen. Als leerlingen in groepen werken, staat er een optionele samenwerkingsrubriek op pagina (Google Doc / .docx / .pdf ).

Klik hier (Google Doc / .docx / .pdf)  voor hoe u leerlingen in groepen kunt indelen voor deze activiteit.

Voor suggesties over hoe je leerlingen kunt betrekken die opdrachten sneller voltooien dan anderen, dit artikel.

Bouw de MAD Doos

Volg de bouwinstructies om de MAD te bouwen Doos.

Open en volg de stappen in de bouwinstructies om de MAD Box te bouwen.

Google Doc / .docx / .pdf

 

Icoon voor tips voor docenten Docententips - Bouwinstructietips

Voordat u begint: Tel alle onderdelen voordat u met bouwen begint, zodat u ze direct bij de hand hebt.

Stap 1: Steek eerst de as met 3x steek en plastic dop door het middelste gat van de 1x3 asborgplaat. Voeg vervolgens de Mini Standoff Connector toe aan de 3x Pitch-schacht met plastic dop voordat u het volledige gecombineerde stuk in het tweede gat van de 1x10 Beam steekt.

Stap 2, 6 en 10: De tandwieltanden van het tandwiel met 12 tanden en het tandwiel met 36 tanden zullen in elkaar grijpen.

Stap 9: Steek eerst de as met 3x steek en plastic dop door het middelste gat van de 1x3 asborgplaat. Voeg vervolgens de Mini Standoff Connector toe aan de 3x Pitch-schacht met plastic dop voordat u het volledige gecombineerde stuk in het derde gat van de 1x10 Beam steekt.

Icoon voor tips voor docenten Tips voor docenten

Instrueer de leerlingen om stukken uit elkaar te halen door ze voorzichtig te draaien en er voorzichtig af te trekken, om de rest van de constructie niet te verstoren of de stukken te beschadigen. Adviseer de leerlingen om zich ervan bewust te zijn dat de tanden van de tandwielen in elkaar grijpen. Als dit niet het geval is, forceer de stukken dan niet samen, omdat ze waarschijnlijk niet goed uitgelijnd zijn.

Icoon voor tips voor docenten Docententips - Docentenchecklist

Zodra alle leerlingen de bouw hebben voltooid, doorloopt u deze checklist om er zeker van te zijn dat de leerlingen klaar zijn om verder te gaan.

  • Controleer of de MAD Box is correct gebouwd.

  • Controleer of de tandwielen goed in elkaar grijpen.

  • Controleer of de leerlingen eventuele extra onderdelen hebben opgeborgen en hun ruimte hebben opgeruimd.

Breid uw leerpictogram uit Breid uw leerproces uit - Sammy

Wie is Sammy? Sammy is een VEX Robotics-metgezel gemaakt van slechts 9 VEX IQ-stukken. Sammy is een geweldige leeractiviteit voor uitbreiding, omdat leerlingen elk gewenst accessoire of decor voor Sammy kunnen creëren. Studenten worden alleen beperkt door de grenzen van hun verbeelding! Klik hier (Google Doc / .docx / .pdf)  om de bouwinstructies voor Sammy te bekijken.

Vraag de leerlingen om een ​​Sammy te bouwen als ze klaar zijn met bouwen, of als leuke, op zichzelf staande uitbreidingsactiviteit. Als leerlingen in eerdere labs al een Sammy hebben gebouwd, vraag ze dan om een ​​fiets voor Sammy te maken door een van de 1x3 Shaft Lock Plates op de MAD te vervangen Doos met een wiel. Vervang eerst de 1x3 asborgplaat die is aangesloten op het tandwiel met 12 tanden. Draai aan de enige overgebleven 1x3 asborgplaat (zie deze als het fietspedaal) en noteer hoe snel het wiel draait en hoe gemakkelijk of moeilijk het is om te draaien. Verwissel vervolgens het wiel dat op het tandwiel met 12 tanden zit, zodat het nu op het tandwiel met 36 tanden zit en vervang de 1x3 asborgplaat. Probeer hetzelfde experiment met het draaien van de 1x3 asborgplaat. Vraag de leerlingen wat hen opvalt en noteer hun observaties in hun technische notitieboekje.

Een ander mogelijk idee is om de leerlingen te vragen de versnellingen van de fiets te onderzoeken en vervolgens specifieke versnellingen voor Sammy's fiets te tekenen. Laat de leerlingen zich afvragen of de versnellingen de fiets sneller moeten maken of meer kracht moeten opleveren. Moedig de leerlingen aan om de voor- en nadelen van beide situaties te onderzoeken en vraag de leerlingen hun bevindingen op te schrijven in hun technische notitieboekje. Er is de mogelijkheid om het engineering notebook als assessment te gebruiken. Klik op deze link om de rubriek voor een technisch notitieboekje te bekijken.