Skip to main content

Leraar Toolbox-pictogram Teacher Toolbox - Het doel van deze activiteit

Bij deze activiteit passen leerlingen toe wat ze op de vorige pagina hebben geleerd om een ​​dataset te voltooien op basis van een voorbeeldmomentopname. Ze vullen ontbrekende waarden in, berekenen centrale X- en Y-waarden en interpreteren wat de gegevens ons kunnen vertellen over de positie van het object ten opzichte van het middelpunt van de robot. Dit zal hen voorbereiden op succes bij de Vision Data Challenge die volgt.

Voeg de ontbrekende waarden hieronder toe aan uw technische notitieboekje.

Hier zijn de verstrekte gegevens uit de momentopname:

  • X = 50

  • J = 36

  • W = 152

  • H = 150

  1. Bevindt de REDBOX zich links of rechts van het middelpunt van de robot?

  2. Is de REDBOX hoger of lager dan het middelpunt van de robot?

Icoon voor tips voor docenten Tips voor docenten

Vestig de aandacht van de leerlingen op het feit dat het detectieframe de REDBOX niet volledig bedekt. Dat is oke. Het herkent nog steeds de REDBOX. Het is onwaarschijnlijk dat het afstemmen van de Vision Sensor het detectieframe zal perfectioneren en dat is oké. De Vision Sensor herkent het grootste deel van de REDBOX.

Leraar Toolbox-pictogram Docententoolbox - Antwoorden

De antwoorden van de leerlingen kunnen klassikaal worden besproken en/of u kunt hun technische notitieboekjes bekijken om er zeker van te zijn dat ze de activiteit hebben voltooid.

Er is slechts één object (aantal objecten = 1) in de momentopname en de breedte wordt geleverd door het programma (objectbreedte = 152). De middelste X-waarde is 152/2 + 50 = 126.

rode doos

  • De REDBOX bevindt zich links van het middelpunt van de robot (een beetje links van het midden). De REDBOX bevindt zich 31,5 pixels (midden 157,5 - 126) links van het middelpunt van de robot.

  • De REDBOX bevindt zich lager dan het middelpunt van de robot (iets lager dan het midden). De REDBOX bevindt zich 5,5 pixels (111 - midden 105,5) onder het middelpunt van de robot.