Skip to main content

Opettajan työkalulaatikon kuvake Opettajan työkalupakki

  • Tämän osion tarkoitus
    Leikki-osion tavoitteena on, että opiskelijat oppivat ohjelmoimaan Autopilot-robotin ajamaan ja kääntymään eri nopeuksilla käyttämällä [set drive speed]- ja [set turn speed]-lohkoja. Oppilaat aloittavat Play-osion oppimalla ajamaan oletusnopeudella (50 %), vähentämällä ja sitten lisäämällä nopeutta. Ennen toiminnan aloittamista he lisäävät tapin yhteen Autopilotin pyörästä, jotta he näkevät selkeämmin nopeuserot. Seuraavaksi he oppivat kääntymään oletusnopeudella (50 %), vähentämään ja lisäämään nopeutta.

    Lue tämä sivu opiskelijoiden kanssa ennen kuin siirryt Changing Velocity -tutkimukseen. Käytä Motivoi keskustelun kysymyksiä lukemisen jälkeen miettiäksesi, milloin he saattavat muuttaa robottien nopeutta eri tehtäviin.

  • Robotin käyttäytyminen
    Napsauta jotakin näistä linkeistä nähdäksesi robottien käyttäytymisen nopeuden muuttamiseen (Google Doc/.docx/.pdf).

 

VEX IQ Smart -moottorit voidaan ohjelmoida pyörimään tai ajamaan useilla eri nopeuksilla. Jos olet ohjelmoinut robottisi ajamaan tai kääntymään aiemmin, teit sen todennäköisesti oletusnopeudella. Oletusnopeus on nopeus, jolla Smart Motors pyörivät automaattisesti - jos et lisää minkäänlaista lohkoa nopeuden asettamiseen. Oletusnopeus on 50 % maksiminopeudesta. Suurin nopeus on 100 %.

Nopeuden asetuslohkot ovat tärkeitä, koska saatat haluta robotin ajavan tai kääntyvän nopeammin tai hitaammin. Saatat esimerkiksi kilpailla toista robottia vastaan ​​ja haluat robottisi ajavan mahdollisimman nopeasti. Tai saatat haluta, että robotti ajaa tai kääntyy hitaammin, kuten silloin, kun sen on suoritettava huolellisesti tehtävä, kuten liikkuminen sokkelossa.

 

Motivoi keskustelua -kuvake Motivoi keskustelua

K: Onko kukaan oppilas aiemmin käyttänyt lohkoa nopeuden asettamiseksi? Miksi he käyttivät sitä? Miten se teki heidän robottiprojektinsa paremmaksi?
A: Jos kukaan opiskelija ei ole aiemmin käyttänyt sellaista, voit siirtyä seuraavaan kysymykseen. Jos opiskelija(t) on käyttänyt sellaista, pyydä heitä selittämään, miksi he käyttivät sitä projektissaan. Korosta kaikille opiskelijoille, että moottoreiden hidastaminen tai lisääminen oli sopivaa robotin tehtävään.

K: Mitä asioita ohjelmoisit robotin tekemään hitaasti? Mitä asioita ohjelmoisit robotin tekemään nopeasti?
A: Vastaukset voivat vaihdella suuresti, mutta tässä keskustelussa tulee korostaa, että huolellista tarkkuutta vaativat tehtävät valmistuvat usein hitaammin. Tilanteissa, joissa valmistumisaika on tärkeämpää kuin huolellinen tarkkuus, robotti voidaan ohjelmoida nopeampiin liikkeisiin.

Opettajan työkalulaatikon kuvake Opettajan työkalupakki - Nopeus vs. nopeus

Tässä STEM-laboratoriossa opiskelijat käyttävät lohkoja nopeuden asettamiseen, mutta se keskittyy ensisijaisesti maksiminopeuden prosenttiosuuden muuttamiseen nopeuslohkon sisällä. Nopeus määritellään tyypillisesti sekä nopeudeksi että suunnaksi. Opiskelijat voivat kysyä tätä. Robotin nopeuden muuttaminen muuttaa myös sen nopeutta. Robotin liikkeen suunta asetetaan muissa lohkoissa (esim. [drive] tai [turn] block).