Skip to main content

Kilpailun joukkue
Nopeuden muuttaminen on tärkeä taito kilpailuissa

Nopeus ja hallinta

Kilpailurobottien tulee kulkea radan läpi tarkoilla ja tarkoilla liikkeillä. He myös siirtävät, pinoavat tai tarttuvat tiettyihin esineisiin saadakseen pisteitä. Robottien on kyettävä muuttamaan nopeutta oikein voidakseen tehdä hallitumpia liikkeitä. Jos esimerkiksi robotin on poimittava esine, robotin lähestyminen täydellä nopeudella ennen sen poimimista saa robotin todennäköisesti törmätä esineeseen tai sen päälle. Robotin olisi hyödyllisempää hidastaa vauhtia kohteen edessä ennen sen poimimista.

Aika on yksi suurimmista rajoituksista kilpailuottelussa. Robotin on yritettävä kerätä mahdollisimman monta pistettä annetun aikarajan aikana. Tätä varten robotin on liikuttava niin nopeasti kuin mahdollista, samalla kun se säilyttää hallinnan. Jos robotin täytyy liikkua tietyn kohteen ympärillä, nopeuden vähentäminen antaa robotille enemmän hallintaa kääntyessään. Jotta robotti liikkuisi eteenpäin tai taaksepäin niin nopeasti kuin mahdollista, nopeuden on myös kyettävä kasvamaan. Haasteena kilpailuotteluissa on löytää tasapaino robotin suurella nopeudella liikkumisen ja ohjauksen välillä, jotta saadaan mahdollisimman paljon pisteitä!

Laajenna oppimiskuvaketta Laajenna oppimistasi käyttämällä voittaaksesi

Pyydä oppilaita matkimaan kilpailuhaaste harjoittelemalla navigointia esineiden ympärillä. Luo kurssi, joka sisältää viisi erikokoista objektia. Pyydä oppilaita navigoimaan kaikkien kohteiden ympärillä nopeimmassa ajassa menettämättä robotin hallintaa.

Kannusta oppilaita palaamaan tämän STEM-laboratorion Play-osioon, jos he tarvitsevat apua robotin ohjelmoinnissa muuttamaan nopeutta ajettaessa eteenpäin, peruutettaessa tai kääntyessään. Myönnä oppilaille yksi piste jokaisesta kohteesta, jonka he voivat navigoida ympäriinsä koskematta ja/tai menettämättä robottinsa hallintaa. Robotin hallinnan menettämiseen kuuluu se, että se kaatuu tai törmää esineisiin. Ajasta saa myös pisteitä. Jokainen opiskelija aloittaa kahdeksalla pisteellä, jonka jälkeen se pienenee jokaista minuuttia kohti, jonka opiskelija käytti robottinsa navigoimiseen kurssilla.

Tämä pisteytetty haaste alkaa saada opiskelijat ajatteluun kilpailusta ja siitä, kuinka he voivat olla tehokkaita ja tarkkoja robottinsa kanssa muuttaen samalla sen nopeutta.