Gereedschapskist voor docenten
-
Het doel van dit onderdeel
Het doel van het onderdeel Spelen is dat leerlingen leren de Autopilot-robot te programmeren om met verschillende snelheden te rijden en te draaien door gebruik te maken van de blokken [stel rijsnelheid] en [stel draaisnelheid in]. De leerlingen beginnen met het gedeelte Spelen door te leren rijden met de standaardsnelheid (50%), deze te verlagen en vervolgens de snelheid te verhogen. Voordat ze met de activiteit beginnen, plaatsen ze een speld op een van de wielen van de stuurautomaat, zodat ze de verschillen in snelheid duidelijker kunnen zien. Vervolgens leren ze draaien met de standaardsnelheid (50%), verlagen en verhogen van de snelheid.Lees deze pagina met de leerlingen voordat u verdergaat met de verkenning van Veranderende snelheid. Gebruik de Motivate Discussion-vragen na de lezing om te overwegen wanneer ze de snelheid van hun robots voor verschillende taken zouden kunnen veranderen.
-
Robotgedrag
Voor robotgedrag voor het veranderen van snelheid klikt u op een van deze links (Google Doc/.docx/.pdf).
VEX IQ Smart Motors kunnen worden geprogrammeerd om met veel verschillende snelheden te draaien of te rijden. Als u uw robot al eerder heeft geprogrammeerd om te rijden of te draaien, heeft u dit waarschijnlijk met de standaardsnelheid gedaan. De standaardsnelheid is de snelheid waarmee de Smart Motors automatisch draaien - als u geen enkel type blok toevoegt om de snelheid in te stellen. De standaardsnelheid is 50% van de maximale snelheid. De maximale snelheid is 100%.
De blokken voor het instellen van de snelheid zijn belangrijk omdat je misschien wilt dat je robot sneller of langzamer rijdt of draait. U racet bijvoorbeeld tegen een andere robot en wilt dat uw robot zo snel mogelijk rijdt. Of misschien wilt u dat uw robot langzamer rijdt of draait, alsof hij een taak zorgvuldig moet voltooien, bijvoorbeeld door een doolhof bewegen.
Motiveer discussie
Vraag: Heeft een leerling eerder een blok gebruikt om de snelheid in te stellen? Waarom gebruikten ze het? Hoe werd het robotproject daardoor beter?
A: Als geen enkele leerling er eerder een heeft gebruikt, kun je doorgaan naar de volgende vraag. Als een leerling(en) er een heeft gebruikt, vraag hem of haar dan uit te leggen waarom ze deze in hun project hebben gebruikt. Benadruk voor alle leerlingen dat het vertragen of verhogen van de motoren passend was voor de taak van de robot.
Vraag: Welke dingen zou je een robot programmeren om langzaam te doen? Welke dingen zou je een robot programmeren om snel te doen?
A: De antwoorden kunnen enorm variëren, maar deze discussie zou moeten benadrukken dat taken die zorgvuldige precisie vereisen vaak langzamer worden voltooid. In situaties waarin de tijd tot voltooiing belangrijker is dan zorgvuldige precisie, kan de robot worden geprogrammeerd voor snellere bewegingen.
Lerarentoolbox - Snelheid versus snelheid
Dit STEM Lab laat studenten blokken gebruiken voor het instellen van de snelheid, maar richt zich vooral op het veranderen van het percentage van de maximale snelheid binnen het snelheidsblok. Snelheid wordt doorgaans gedefinieerd als zowel snelheid als richting. Studenten zouden hiernaar kunnen vragen. Het veranderen van de snelheid van de robot verandert ook de snelheid. De richting van de beweging van de robot wordt vastgelegd in andere blokken (bijvoorbeeld een [rij]- of [draai]-blok).