Gereedschapskist voor docenten
De voorbereidingsfase is bedoeld om leerlingen vertrouwd te maken met het vakgebied van de Automed Challenge en hen te helpen oefenen met meten.
Als tijd een probleem is, zet het veld dan van tevoren op, laat de leerlingen het veld en de precieze afmetingen zien, en leg uit wat ze moeten doen voor de uitdaging.
Studenten willen misschien graag beginnen met plannen tijdens deze voorbereidingsfase, maar het creëren van pseudocode om de uitdaging op te lossen begint in de volgende fase.
Bereid je voor op de geautomatiseerde uitdaging
In deze uitdaging moet je je robot programmeren om door een ziekenhuis te navigeren terwijl hij medicijnen aflevert aan patiënten in verschillende kamers. Om deze uitdaging succesvol te voltooien, moet je je robot programmeren om vanuit de startzone te bewegen en gedurende 5 seconden in de apotheek te stoppen om medicijnen op te halen.
Het project moet de robot vervolgens naar elk van de patiëntenkamers (1, 2 en 3 in willekeurige volgorde) verplaatsen en gedurende 3 seconden in de kamer stoppen om de medicatie af te geven. Om tussen verdiepingen in het ziekenhuis te kunnen bewegen, moet de robot gedurende 5 seconden parkeren in het gebied dat is aangewezen als de lift om aan te geven dat hij naar een andere verdieping gaat.
Nadat de medicatie in alle kamers is afgeleverd, moet de robot terugkeren naar de startzone. U moet de ziekenhuiskaart hierboven op uw vloer nabootsen met behulp van tape en een meterstok of liniaal. Zorg ervoor dat u aangeeft waar de startzone, de apotheek, de lift en de patiëntenkamers zich bevinden.
Om de uitdaging te voltooien, heb je het volgende nodig:
-
Rol tape (om de ziekenhuisindeling op de vloer te maken)
-
1,8 meter bij 2 meter open ruimte
-
Meterstok of liniaal
Tips voor docenten
Markeer met tape waar de voorwielen van de robot binnen de startzone worden geplaatst, zodat de startpositie voor elke run niet verandert. Dit levert consistentere resultaten op tijdens het uitvoeren van de uitdaging.
Teacher Toolbox - De impact van de automatisering benadrukken
Moedig het enthousiasme voor deze uitdaging aan, want het correct programmeren van een Automed heeft grote voordelen voor de samenleving en voor onze meest kwetsbaren: de zieken en de ziekenhuispatiënten. Dit is geen gemakkelijke uitdaging, maar wel een uitdaging waar studenten trots op moeten zijn, omdat de ingenieurs en programmeurs die dergelijke technologische oplossingen ontwikkelen de efficiëntie van de gezondheidszorg verbeteren en dat heeft verstrekkende voordelen.
Als leerlingen tijdens de discussie in Robots in the Medical Field bedenkingen hebben geuit over het gebruik van robots in de medische sector, laat ze dan misschien mogelijke manieren opsommen om de Automed te verbeteren of te vermenselijken. Vraag hen wat ze zouden willen toevoegen aan het gedrag van de robot om zijn rol en interacties met mensen in de medische omgeving te verbeteren. De meeste van deze verbeteringen vallen uiteraard buiten het bestek van dit STEM-lab, maar het zou studenten kunnen helpen de uitdaging beter te contextualiseren.
Herinner de leerlingen eraan dat deze technologie – zoals alle technologieën – een afweging inhoudt tussen de positieve en negatieve effecten, zoals eerder besproken. De voordelen van de Automed (nauwkeurige en tijdige toediening van medicijnen, snelheid en efficiëntie, en het geautomatiseerd volgen van medicijnen in voorraad, om er maar een paar te noemen) wegen waarschijnlijk zwaarder dan de kosten (veranderingen in het ziekenhuispersoneel, de minder persoonlijke houding van een robot, de prijs van zo’n robot, en de risico’s op storingen).