Opettajan työkalupakki - Tämän sivun tarkoitus
Tämä sivu auttaa opiskelijoita löytämään yhteyksiä rakenteen, vakauden ja kilpailurobottien välillä. Pyydä oppilaita ennen tämän sivun lukemista pohtimaan erilaisia robottien ominaisuuksia ja osia, jotka liittyvät vakauteen, ja kirjoittamaan nämä ideat suunnitteluvihkoonsa. Kun oppilaat ovat kirjoittaneet ideansa, lue tämä sivu läpi koko luokan.
Vakauden merkitys kilpailurobottien kanssa
Kilpailurobotit ovat liikkuvia esineitä, joiden täytyy pystyä ojentumaan, nostamaan ja liikkumaan nopeasti kaatumatta. Sääntöjen mukaan joukkueet eivät saa koskea robottiinsa ottelun alettua, joten kilpailurobotin suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon vakaus. Jos robotti kaatuu eikä pysty korjaamaan itseään uudelleen, joukkue on todennäköisesti hävinnyt ottelun.
Joukkueiden on otettava huomioon robottiensa ominaisuudet, jotka liittyvät niiden vakauteen:
-
Painovoiman keskipiste
-
Pyörän sijoitus
-
Pito
-
Nopeus
-
Vahvuus
-
Korkeus
-
Leveys
On hyvä käytäntö kartoittaa suunnitelma ja luonnostella suunnittelu muistikirjaan ennen robotin rakentamista, koska on todennäköistä, että tarvitaan useita iteraatioita parhaan mallin löytämiseksi.
Opettajan työkalupakki - Kompromissit
Jokaisen kilpailurobottia suunnittelevan ja suunnittelevan opiskelijan tulee ymmärtää, että nopeuden ja vakauden välillä on kompromisseja. Kysy oppilailta, kuinka he voisivat suunnitella tämän kompromissin. Opiskelijoiden tulee suunnitella nopeuden vähentämistä ainakin jyrkästi kääntyessä (pitoon liittyen) tai robotin manipulaattoreita pidennettäessä (painopisteen suhteen).
Laajenna oppimistasi - Vakaan voimansiirron valitseminen
Laajenna tätä toimintaa pyytämällä oppilaita katsomaan tämän vuoden peliä napsauttamalla tätä linkkiä. Pyydä seuraavaksi oppilaita lukemaan Kuinka valita voimansiirto kilparobotille. Pyydä heitä keskustelemaan ja päättämään, mikä malli olisi tehokkain tämän vuoden peliin, jos he ottaisivat huomioon vain nopeuden. Kysy sitten heiltä, mikä malli olisi tehokkain, jos he harkitsisivat vain vakautta. Voit myös kysyä, minkä voimansiirron he valitsisivat ja miksi. Opiskelijoiden tulisi harkita nopeuden ja vakauden välistä kompromissia ennen kuin he tekevät yhteenvedon ajatuksistaan suunnitteluvihkoon.