Skip to main content

SZÁRMAZIK Labs
Markológép

Tanári eszköztár ikonra Tanári eszköztár

  1. A tanulók elmagyarázhatják, hogyan tud a Grabber megfogni, felemelni, mozgatni és elengedni egy tárgyat.

  2. A lehetséges válaszok közé tartozik a Grabber használata egy új játék részeként, vagy a fogyatékkal élők segítése olyan tárgyak elérésében, amelyekre szükségük lehet.

  3. Igen, a Grabber számos kart tartalmaz, amelyek egyfajta mechanikai előnyt biztosítanak a felhasználónak, amelyet távolságelőnynek neveznek. Az "előny" akkor jelentkezik, amikor a karok megnövelik az alkalmazáskor kifejtett erőt, és növelik a távolságot, amelyet a Grabber el tud mozgatni.

  4. Egy lehetséges példa a válaszra: „A Grabber több karból áll; egyfajta egyszerű gép. Szerkezetének kialakításához gerendákra és csatlakozókra van szükség. A karokat alkotó gerendák egy forgásponton vagy támaszponton vannak összekötve egy csatlakozóval. A gerendák és a csatlakozók együtt dolgoznak, hogy távolsági előnyt teremtsenek."

Most, hogy az összeállítás befejeződött, fedezze fel, és nézze meg, mire képes. Ezután válaszoljon a következő kérdésekre a mérnöki jegyzetfüzetében:

  1. Mit csinál a Grabber? Magyarázd meg részletekkel.

  2. Hogyan használható a Grabber? Magyarázza el részletekkel és vázlatokkal.

  3. A mechanikai előny az erőátviteli mechanizmus használatával nyert előny. Van a Grabbernek mechanikai előnye(i)? Ha igen, mi a mechanikai előnye? Magyarázd meg részletekkel.

  4. Magyarázza el ezt az összeállítást az általános mérnöki terminológia használatával valakinek, aki még nem látta. A leírásban a következő kifejezések közül legalább 3-at használjon: gerendák, csatlakozók, karok, forgáspontok, támaszpont és egyszerű gépek. Például azt mondhatnám, hogy a gerenda egy mérnöki szakkifejezés, amely leírja ezt az összeállítást, mert az összeállításhoz gerendákra van szükség a "szerkezet" kialakításához. Előfordulhat, hogy meg kell néznie ezeket a kifejezéseket, ha pontosításra van szüksége.

Tanári eszköztár ikonra Tanári eszköztár

Tanácsolja a tanulókat, hogy gondolkodjanak el kritikusan a kérdésekről a gondolkodás-páros megosztás segítségével. Ehhez kérje meg, hogy a tanulók maguk válaszoljanak a kérdésekre a mérnöki füzetükben. A mérnöki jegyzetfüzet értékelésként használható. Kattintson erre a hivatkozásra (Google / .docx / .pdf) a mérnöki jegyzetfüzet rubrikájának megtekintéséhez. Ezután néhány perc elteltével kérje meg a tanulókat, hogy egy partnerükhöz vagy egy háromfős csoporthoz forduljanak, hogy megbeszéljék, mit írtak az egyes tanulók. Ösztönözze őket, hogy gondolkodjanak el a társaik által adott különböző válaszokon. Az együttműködés az értékelés egyik formája is lehet. Kattintson erre a hivatkozásra (Google / .docx / .pdf) az együttműködési rubrika megtekintéséhez. Végül néhány perc elteltével nyisd meg az osztályt megbeszélésre, hogy kritikusabb elemzést kaphass a kérdésekről.