Skip to main content

STEM-laboratoria
Hoogste toren

Leraar Toolbox-pictogram Teacher Toolbox - Het doel van deze pagina

Het doel van deze pagina is om het concept van iteratief ontwerp te introduceren. Lees deze pagina met de leerlingen en zorg ervoor dat ze het concept van iteratief ontwerp begrijpen voordat ze het in de praktijk brengen door door te gaan naar ronde twee, waar ze hun vorige torenontwerp zullen verbeteren.

Icoon voor tips voor docenten Tips voor docenten

Als leerlingen moeite hebben met het begrijpen van het concept van iteratief ontwerp, betrek de leerlingen dan in een klassikale discussie en stel de leerlingen vragen zoals: “Wat zijn enkele voorbeelden van situaties waarin je iets moest bouwen, maken of tekenen dat moest worden bewerkt? ” “Heb je ooit een fout gemaakt en moet je deze herstellen? Misschien zelfs meerdere keren?” “Heb je feedback gekregen om een ​​ontwerp of creatie beter te maken?”

Een wolf probeert de huizen van drie biggetjes te blazen en te blazen
De grote, boze wolf probeert de huisjes van de drie biggetjes omver te blazen.

Uw ontwerp verbeteren

In het kinderverhaal De drie biggetjesbouwen de varkens huizen om zichzelf tegen een wolf te beschermen. Elk varken gebruikt een ander materiaal om zijn huis te bouwen: stro, stokken en stenen. De wolf probeert met zijn krachtige adem de huizen omver te blazen.

Het huis van stro wordt onmiddellijk omver geblazen. Het is niet sterk genoeg om de adem van de wolf te weerstaan. Het huis van stokken is iets sterker, maar valt ook naar beneden. Het bakstenen huis weerstaat de macht van de wolf en de wolf geeft het op.

Om ervoor te zorgen dat uw gebouw zo sterk en stevig is als u wilt, moet u meerdere verschillende ontwerpen proberen. Test je eerste ontwerp en kijk wat werkt en wat niet. Schrijf uw ideeën op en breng vervolgens enkele wijzigingen aan waarvan u denkt dat ze het ontwerp kunnen verbeteren. Test opnieuw en kijk wat er gebeurt. Dit proces wordt iteratief ontwerpgenoemd. Na verschillende versies (iteraties) van je ontwerp kom je erachter welke ideeën beter werken, en wat je moet vermijden.

Breid uw leerpictogram uit Breid uw leerproces uit - Iteratief papieren vliegtuigontwerp

Als u andere activiteiten met dit concept wilt uitproberen, vraagt ​​u uw leerlingen een stuk papier tot een papieren vliegtuigje te vouwen. Het vliegtuig kan elk ontwerp hebben dat ze willen - het hoeft niet een bepaalde vorm te volgen. Instrueer de leerlingen om het papieren vliegtuigje te gooien om te zien hoe goed het vliegt. Vraag de leerlingen om hun ontwerp en resultaten op te schrijven in hun technische notitieboekje. Laat de leerlingen dit proces nog twee keer herhalen, zodat ze in totaal drie vliegtuigen hebben. Zodra de leerlingen zich hebben beziggehouden met het iteratieve ontwerpproces om het ontwerp van hun papieren vliegtuigje te verbeteren, laat u de leerlingen deze activiteit afsluiten door hun laatste gedachten over hun voortgang van hun eerste ontwerp naar het derde in hun technische notitieboekje op te schrijven.